Jdi na obsah Jdi na menu

DOMINIK TOPORCER PŘIJAL VÝZVU A POZNAL JMÉNO SVÉHO SOUPEŘE NA RFA 12

1687966790517.jpg

Slovenský MMA bojovník Dominik Toporcer se představí jako jedna z hlavních tváří na turnaji RFA 12 v Považské Bystrici. Původně se spekulovalo, že bude jeho soupeřem Tobiasz Le, který ho vyzval pod příspěvkem RFA na Instagramu. K tomuto již dlouho avizovanému duelu však zatím ještě nedojde, jelikož Toporcer přijal výzvu jiného bojovníka.

Tím je Adam Neupauer, který má za sebou skvělou amatérskou kariéru. Byl bronzový na mistrovství světa amatérů GAMMA a v bantamové váze se stal mistrem Slovenska. Hned ve své premiéře mezi profesionály prověří neporaženého Toporcera, kterého vyzval ještě před RFA 11. Neupauer se však v Bratislavě nemohl představit, a tak jeho duel s Toporcerem uvidíme 9. září v Považské Bystrici. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Zápas s Tobiaszem má ještě čas

Když se oznámila čtveřice největších taháků RFA 12, mezi prvními reagujícími v komentářové sekci byl Tobiasz Le. Ten se přihlásil o slovo, že by měl zájem o zápas s Toporcerem, ale ten prozatím tuto výzvu nepřijal: „O jeho výzvě vím, ale momentálně na to nereaguji. Mám v hlavě Adama Neupauera, který na mě udělal pěknou upoutávku do klipu Backstreet Boys,“ řekl Toporcer.

„Beru to tak, že si chce na mně udělat jméno, protože už mám nějaký ten hype, ale to se mu nepodaří. S ním jsem si to měl dát už na RFA 11 v Bratislavě, čili Tobiasz je pro mě teď nepodstatný,“ doplnil reprezentant Pit Gymu Levoča.

Tři výhry v 1. kole

Hned svoji premiéru mezi profesionály absolvoval Dominik Toporcer v organizaci RFA. I když ho Roman Savenchuk dokázal vzít pod sebe na zem, Toporcer mu nasadil armbar, který ukrajinský bojovník ihned odklepal. O nic lepšího s ním nedopadl ani Ondřej Vráblík, kterého ukončil na TKO už v 1. minutě.


Toporcer už měl mít zápas s Neupauerem na RFA 11, ale k němu nedošlo. Náhradním soupeřem byl Eldor Kurbonboev, který na poslední chvíli odstoupil ze zápasu. Uzbeckému bojovníkovi zastavil drastické shazování lékař a Kurbonboeva nakonec museli hospitalizovat. Na short notice se podařilo vybavit Tomáše Vojtelu, se kterým šel pod pravidly Real Fight o dvě váhové kategorie výše.

Svěřenec trenéra Davida Kedžucha však předvedl jednostrannou dominanci a skrze tvrdé calf kicky si dokráčel pro třetí finish v 1. kole. Pod MMA pravidly má aktuální skóre (2-0) a proti Neupauerovi udělá vše pro to, aby nulu na kontě svých proher i nadále udržel. Zda se mu to ale povede, zjistíme až 9. září v Považské Bystrici na RFA 12. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

FOTO: RFA