Jdi na obsah Jdi na menu

MMA BOJOVNICE MUKHAMED SLIBUJE TVRDOU BITVU

1711471478834.jpg

Ukrajinsko - česká MMA bojovnice Amina Mukhamed se nejblíže představí na akci RFA 16 v Opavě. Po první kariérní porážce mezi profesionálkami, kterou jí uštědřila elitní Holanďanka von Rooij, si jde napravit chuť proti debutantce Nadyi „Habibi“ Dridi. Zápas se však uskuteční pod pravidly K1, se kterými má Mukhamed minimální zkušenosti. RFA 16 v Opavě se uskuteční 13. dubna a vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.

Byla lepší, dostane se jednou do UFC

Svůj první zápas v rámci RFA absolvovala proti Veronice Zajícové na RFA 10 v Havířově a po vyrovnaném zápase nakonec vyhrála na body. Zajícová na tiskové konferenci před RFA 15 řekla, že by s Mukhamed chtěla odvetu, které se mladá Ukrajinka vůbec nebrání: „Teď prohrála s mojí kamarádkou a parťačkou z gymu. Ale stejně asi s Veronikou nemám problém zápas přijmout a věřím, že právě zápas s Nadyou mě dokáže zase posunout, abych byla více komplexní.“

V jejím druhém vystoupení proti Benitě van Rooij však táhla za kratší konec od začátku do konce zápasu. Holanďanka neustále hrozila submisemi, až nakonec dotáhla RNC ve 2. kole do úspěšného konce. „Benita je opravdu našlapaná a trénuje s hvězdami UFC, kam si myslím, že má velmi dobře nakročeno. Nyní znovu porazila zkušenou Brazilku. Má 24 let, já mám jen 18. Prostě byla lepší a já musím ještě trénovat. Potom bych si s ní velmi ráda dala odvetu,“ řekla Mukhamed.

9haj0kyf.jpeg

Obrovská výzva a tvrdá bitva

I když je Mukhamed na rozdíl od své soupeřky profesionální bojovnicí, jako favoritka se ani náhodou necítí. Základ jejího boje totiž tvoří především wrestling a práce na zemi, což jí v nadcházejícím čistě postojářském zápase nebude nic platného. „Nadya je čistě jen postojářka a proto bude v zápase favorit. Já jsem zaměřena na MMA a K1 je jen jedna z mnoha částí mého tréninku,“ přiznala ukrajinská bojovnice.

S přijetím tohoto zápasu však neměla sebemenší problém. „Dostala jsem nabídku od RFA na tento zápas a vzhledem k tomu, že jsem spíš zemařka a Nadya je čistě postojářka, tak je to pro mě obrovská výzva. Zlepšit a ukázat se v disciplíně, která je mou slabší stránkou. Výzvy jsou to, co mě posouvá,“ řekla Mukhamed, která má v MMA mezi profesionálkami skóre 1-1.

Průběh jejich vzájemného zápasu se neodhadla predikovat, ale v jedné věci si je naprosto jistá: „Bude to řežba. I když jsem outsider, jdu vyhrát a rozhodně Nadyi nedám nic zdarma,“ slibuje mladá Ukrajinka, která žije a trénuje v Česku. Duel se uskuteční již za necelý měsíc na RFA 16 v Opavě. Vstupenky si můžete zakoupit v síti Ticketportal.

img_20240326_173824.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA