Jdi na obsah Jdi na menu

NEČEKÁ MĚ TAM ŽÁDNÉ NEBEZPEČÍ, ŘÍKÁ SVĚTOVÝ ŠAMPION

1679598201793.jpg

Světový šampion o největší MMA pyramidě v jeden den: Nečeká mě tam žádné nebezpečí!

Ukrajinský bojovník Alexander Butenko bude dalším účastníkem EUROGOLD pyramidy o 30 000 eur. Jeden z nejlepších a nejzkušenějších evropských bojovníků si nepřipouští nic jiného než vítězství. Bratranec legendárního Alekseye Oleinika má za sebou neuvěřitelných 74 zápasů a v repertoáru svých soupeřů nevidí nic, čím by ho měli vůbec ohrozit.

lia5-voi.jpeg

Cesta na vrchol už jako teenager

Ve východní Evropě je tradicí vysoká úroveň bojových umění zaměřených na zem. Zápasení a sambo byli sporty, ve kterých začínal i Alexander. Velkou oporu našel ve svém bratranci Alekseyovi Oleinikovi. „Když mi bylo 18, šel jsem do gymu poprvé. Aleksey mi nabídl zúčastnit se soutěží v zápasení. Celé jsem to vyhrál a pak jsem se dostal k soutěžím v combat sambu.

Opakovaně jsem se stal šampionem Ukrajiny v jiu-jitsu, vyhrál velký turnaj v Moskvě a nabídli mi první profesionální MMA zápas,” řekl o svých úspěších před začátkem kariéry ve smíšených bojových uměních. Tu začal již v roce 2008 a během ní si prošel obrovskými ligami, ve kterých se mu podařily velké úspěchy.

u_mvfopm.jpeg

MMA kariéra, o jaké se mnohým ani nesní

Butenko zápasil během celé své kariéry v ukrajinských a ruských organizacích, ve kterých zápasili elitní světoví zápasníci. „Mám obrovské zkušenosti v MMA. Nejdůležitější zápasy jsem měl asi v organizaci M-1 Global, kde jsem bojoval o titul. V té době to byla 4. nejlepší organizace světa a opasek jsem nakonec vyhrál,” zavzpomínal si na své působení v prestižní ruské lize.

V organizaci M-1 Global se dohromady představil v 17 duelech, ze kterých si odnesl impozantní skóre (12-4-1). Soupeře porážel především díky svým schopnostem na zemi a různorodým submisím. „Kariéru jsem začínal se zápasením a když se podíváte na mé staré zápasy, byla to prostě nuda,” zažertoval na adresu svých zápasů, když ještě nebyl komplexní MMA bojovník.

ygaalvma.jpeg

Superfavorit pyramidy o 30 000 eur

I když se turnaje RFA 9 zúčastní řada kvalitních bojovníků, favorit je ještě před jejím začátkem jasný. Je jím právě Alexander Butenko, který si je své pozice vědomý: „Snažím se být všestranný, chci ukončovat zápasy submisemi i knokauty. A ty právě předvedu 22. dubna. Nevidím ve svých soupeřích žádné nebezpečí,” řekl Butenko o tom, co očekává od pyramidy.

V ní bude jeho mentorem Ilja Škondrič, se kterým se velmi dobře zná. “S Iljou jsem se setkal poměrně nedávno, přišel jsem k němu trénovat. Je to velmi dobrý člověk, přijal mě a vytvořil mi všechny podmínky pro produktivní trénink. Děkuji mu za to velmi pěkně. A když jsem v Bratislavě, vždy je připraven pomoci, i se sparing partnery a zorganizovat vše potřebné,” pochválil svého mentora.

Butenko bude moci ukázat své schopnosti již 22. dubna na turnaji RFA 9, na kterém se představí v EUROGOLD pyramidě o 30 000 eur. Tuto královskou částku si odnese jen vítěz a ukrajinský mistr má všechny předpoklady k tomu, aby tím šťastlivcem byl právě on. Podaří se mu projít pyramidou bez zranění a se samými výhrami? Odpověď zjistíme na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

ZDROJ A FOTO: REAL FIGHT ARENA