Jdi na obsah Jdi na menu

RAKOUSKÁ HVĚZDA SI JDE PRO TITUL RFA

1709739954281.jpg

Rakouský MMA bojovník Arbi Mezhidov míří do svého druhého zápasu pod hlavičkou RFA. Ten bude mít známku titulový a v hlavním zápase RFA 15 v Bratislavě vyzve domácího Martina Horínka. Mezhidov nemá žádné pochybnosti o vítězi tohoto zápasu a o tom, že ve svém prvním titulovém zápase kariéry bude nakonec úspěšný. Zda se jeho předpověď naplní, zjistíme 9. března. Vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Fotbal ho omrzel

Mezhidov je navzdory jeho rakouské národnosti známé jméno pro fanoušky domácí scény. Málokdo o něm však ví, že celé své mládí věnoval fotbalu. „Se sportem jsem začal už odmalička jako fotbalista. Když jsem viděl sestřihy z Pride FC, můj jediný cíl byl stát se MMA fighterem,“ popsal svůj přestup z fotbalu do bojových umění.

Poprvé se ukázal na česko-slovenské půdě v souboji s historicky prvním slovenským UFC bojovníkem Lajošem Kleinem. Ten v té době táhl šňůru tří výher v řadě a už tehdy se o něm mluvilo jako o potenciálním UFC prospektu. Mezhidov ho dlouhou dobu kontroloval na zemi, ale 3. kolo Lajoš vyhrál u bodových rozhodčích ze spodní pozice. To nakonec rozhodlo o Mezhidově těsné prohře.

Přestože byl Mezhidov krok od skalpu současného UFC bojovníka, nejlepší výkon podle něj předvedl v jiných soubojích: „Velice si vážím svých dvou výher v ACB, ale věřím, že můj největší životní úspěch bude nyní v titulovém zápase RFA,“ řekl Arbi Mezhidov.

Jsem lepší MMA fighter

Rakouský reprezentant ve svých 22 zápasech nasbíral úctyhodné skóre 17-5. Dosud na svoji první titulovou příležitost jen čekal. "Zápasit o titul RFA pro mě opravdu znamená hodně, protože je to poprvé," uvedl Mezhidov. V hlavním zápase RFA 15 ho vyzve slovenský medailista ve wrestlingu Martin Horínek.

„Martin nemá špatný wrestling, ale jako MMA bojovník jsem jednoznačně lepší,“ řekl na adresu svého soupeře. Přestože se považuje za lepšího bojovníka než Horínek, průběh zápasu si netroufá předpovědět. „Nedokážu říct, jak to skončí. V zápase se může stát cokoli,“ uvedl rakouský bojovník. Jak nakonec bude vypadat zápas o šampiona lehké váhy RFA, uvidíme už 9. března na RFA 15. Vstupenky na akci si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

FOTO: RFA