Jdi na obsah Jdi na menu

ŠOKOVANÝ TÖRÖK CHCE S MIKULÁŠKEM OKAMŽITĚ ODVETU

1710345220589.jpg

O největší kontroverzi na turnaji RFA 15 v Bratislavě se postaral Václav „Baba Jaga“ Mikulášek. Ten v úvodu zápasu zasáhl Gabriela Töröka mezi nohy a po přerušení rozhodčího mu do rozkroku přidal ještě jedno koleno. Török ještě dokázal pokračovat, ale po 3. koleně to už dál nezvládl.

Mikulášek byl diskvalifikován, ale důvodem nebyla jeho opakovaná kolena mezi nohy. Na pozápasové tiskové konferenci Boris Marhanský potvrdil, že rozhodčí Lukasz Bosacki Mikuláška diskvalifikoval za nesportovní chování, které nastalo po ukončení zápasu. Když se Török dozvěděl tuto informaci, nemohl věřit vlastním uším. Nejblíže RFA zavítá do Opavy, kde 13. dubna proběhne turnaj RFA 16. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.

Trošku soudnosti do tohoto sportu

Když Marhanský potvrdil stanovisko polského rozhodčího Bosackiho, který má za sebou množství odrozhodovaných zápasů v UFC, Török musel okamžitě reagovat. „To jak fakt? Třikrát úmyslné koleno mez i nohy a on byl diskvalifikován kvůli tomu, že zde vykřikoval? Já nevím, trošku soudnosti do tohoto sportu, abychom z toho nedělali cirkus.

Já vím, že jsou důležitá čísla a kontroverze, ale je třeba si uvědomit, že toto je stále sport. A když chceme jít příkladem pro mladé lidi a změnit některé názory o fighterech, bylo by třeba se zamyslet nad některými věcmi,“ řekl Gabriel Török bezprostředně po zjištění informace, že Mikuláška nediskvalifikovali pro jeho fauly.

nghk4o1a.jpeg

Odveta na obzoru?

Zápas Mikulášek vs. Török skončil dříve, než stihl začít. Oba bojovníci byli frustrovaní z jeho průběhu a košický bojovník v pozápasovém rozhovoru okamžitě projevil zájem o odvetu. Přestože Mikuláška označil za odpad MMA scény, pro něj osobně jde o nadále nevyřešenou záležitost.

„Je to takový egotrip pro mě. Jen proto, abych ukázal, že jsem lepší zápasník,“ odůvodnil svou opětovnou výzvu Mikuláškovi. Je tedy vysoce pravděpodobné, že se vedení RFA bude snažit uskutečnit odvetu mezi těmito dvěma bojovníky. Promotér Boris Marhanský potvrdil, že si s oběma bojovníky sedne a jejich odvetu prodiskutuje.

zsn638mw.jpeg

FOTO: RFA