Jdi na obsah Jdi na menu

TVRDÝ SOUPEŘ, ALE NEVIDÍM NA NĚM NIC EXTRA

1683645452726.jpg

Sivák před svou titulovou obhajobou: S Kroftou předvedl pěkný výkon, ale nevidím na něm nic extra

Historicky prvním šampionem organizace Real Fight Arena je Václav „Bad Boy“ Sivák. Titul ve váze do 66 kilogramů pod K1 pravidly získal proti Patrikovi Záděrovi a vzápětí se měl představit i v ruské RCC. Těsně před zápasem však k souboji nedošlo a Sivák prozradil, že stále ještě není stoprocentně fit.

Mezitím se měl k titulové šanci probojovat i Jakub Krofta, ale ten tvrdě narazil na rakousko-čečenského bojovníka Ruslana Tokhtarova. Právě Tokhtarov bude soupeřem Siváka v jeho první titulové obhajobě a ta proběhne už tuto sobotu na turnaji RFA 10 v Havířově. Lístky jsou dostupné v sítích Ticketportal.cz a Predpredaj.sk.

Co se stalo v Rusku?

V únoru měl Vašek Sivák opět zápasit v ruské organizaci RCC proti kickboxerské hvězdě Kimranovi Nabatimu. Krátce před zápasem ale dostal od lékaře doporučení, aby v rámci zachování jeho zdraví zápas zrušil. Sivák poslechl a ani po třech měsících na tom stále není po zdravotní stránce ideální: „Nemohu říct, o jaké zranění jde, ale je to čím dál lepší. Stále však nejsem 100% fit.“

I když to v únoru nevyšlo, RCC má o Siváka nadále zájem. Stejně to má také český Bad Boy, který v nejbližší době plánuje svůj návrat do Ruska. „S RCC komunikujeme a bavíme se o dalším velkém zápase. Doufám, že zápas s Nabatim bude. Naposledy to bylo narychlo a nebyl jsem zdravotně v pohodě,“ řekl Vašek Sivák.

fb_img_1683645577755.jpg

Cesta k titulu RFA

V RFA se Sivák ukázal dohromady dvakrát, v obou případech zápas šel až do bodového rozhodnutí. Ve svém debutu v organizaci stál proti němu Francouz Alexis Laugeois, který ukázal obrovskou tvrdost a odolnost. Se Sivákem přežil až do bodového rozhodnutí, ale žádným způsobem českého bombardéra neohrozil.

Se skóre (21-0) nastupoval jako neporažená hvězda světových rozměrů do historicky prvního titulového zápasu organizace proti Patrikovi Záděrovi. Na začátku 3. kola dostal Záděra brutální high kick a jen velkým zázrakem se dokázal z počítání zotavit. Čtyřkolovou skvělou bitvu plnou přestřelek nakonec vyhrál Sivák na body a stal se prvním šampionem RFA.

https://www.youtube.com/watch?v=pAEcyQpSWHU

Tokhtarov je tvrdý, ale nic extra

Pět měsíců po titulovém zápase se Záděrou se Vašek Sivák ukáže před domácími fanoušky znovu. Jeho soupeřem bude Ruslan Tokhtarov. „Tvrdý soupeř, ale nevidím na něm nic extra. S Kroftou předvedl pěkný výkon,“ zhodnotil Sivák svého nejbližšího soupeře. "Budu si muset dát pozor na jeho ruce, ale já si jdu pro výhru a předvést nejlepší výkon," doplnil.

Všechny Sivákovy zápasy, včetně Tokhtarova tuto sobotu, byly vypsány pod K1 pravidly. Sám Vašek se však vůbec nebrání ani malým rukavicím: „Všechno je možné. Real Fight pravidla se mi moc líbí. Uvidíme, co budoucnost přinese,“ řekl Sivák. Nejdříve se ukáže v kleci 13. května  na turnaji RFA 10 a sledovat jej můžete i přes platformu PPV.

fb_img_1683645588178.jpg

FOTO: RFA