Jdi na obsah Jdi na menu

"DĚLÁME BOJOVÝ SPORT A TAM SE MŮŽE STÁT COKOLIV," ŘÍKÁ VÍT VOKOUN

326.jpg

V hlavním předzápase osmé karty RFA, která přinese premiérově do Budapešti několik zajímavých jmen, se představí maďarská postojářská jednička ve váze do 75 kilogramů Dominik Bereczki. Proti němu bude stát mistr ČR v K-1 a přemožitel Lea Brichty Vít Vokoun.

Vokoun se připravuje v plzeňském Yaksha Gymu, pod vedením trenéra Lukáše Simka a svým fanouškům slibuje v případě, že se rozhodnou cestovat do hlavního města Maďarska, že uvidí opravdu pěkný zápas. V Budapešti to bude premiéra nejen pro organizaci RFA, ale i pro Víta samotného. „Ještě jsem v Maďarsku nikdy nezápasil. Vím, že soupeř je Maďarská jednička, ale děláme bojový sport a tam se muže stát cokoliv. Nevím jak mě budou brát domácí fanoušci, ale já tam jedu vyhrát,“ říká sebevědomě.

Jeho soupeř Dominik Bereczki se v RFA představil vítězně, když dokázal porazit Jakuba Kadáše už v prvním kole po krásném KO úderu. „Ten zápas jsem viděl, ale jak říkám, je to bojový sport. Stát se tam muže cokoliv,“ opakuje Vokoun, který má na svém kontě stejně velmi zajímavý skalp. Před pár měsíci se mu podařilo zvítězit nad Leem Brichtou pod amatérskými K-1 pravidly. Samozřejmě toto vítězství pro něj znamenalo mnoho. Pokud by si 4.2. dokázal poradit i s nebezpečným Bereczkim, možná by se nám mohla v kleci RFA pod pravidly Real Fight rýsovat zajímavá odveta.

Dříve ho však čeká náročná překážka v podobě maďarské jedničky.

img-20230109-wa0014.jpg

FOTO: YAKSHA GYM, RFA