Jdi na obsah Jdi na menu

"JDU SVÉHO SOUPEŘE CHLADNOKREVNĚ ZNIČIT," HLÁSÍ BUTENKO

1707244744905.jpg

Ukrajinský MMA bojovník Alexander Butenko patří v RFA mezi absolutní špičku. Po chirurgickém ukončení na RFA 5 ovládl celou EUROGOLD pyramidu v jeden večer a bez problémů zdolal v Budapešti v odvetě Františka Bočáňe. Jeho nejbližším soupeřem bude Brazilec Costa, který si proti Butenkovi odbude na RFA 15 svou premiéru. Turnaj proběhne 9. března a vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Nejprve v pyramidě, pak i v profi zápase

V rámci EUROGOLD pyramidy na RFA 9 v Prievidzi patřily mezi suverénně největší favority Alexander Butenko a Ronys Torres. Butenko se ve čtvrtfinále setkal s Františkem Bočáňem, kterého házel na zem a kontroloval během celých devíti minut. V semifinále knokautoval veterána Davida Kedžucha a ve finále se setkal s bývalým UFC bojovníkem.

Ronys Torres mu byl více než vyrovnaným soupeřem a v jednom z nejlepších zápasů v historii RFA se nakonec těšil z vítězství Butenko. Ukrajinský šampion si odnesl 30 000 eur za celkový triumf v EUROGOLD pyramidě.

Po půlroční pauze se vrátil znovu do zápasového tempa a opět se v kleci setkal s Františkem Bočáňem. Jako v prvním zápase, i v tomto Butenko uspěl na body. „Bočáňe jsem porazil lehce v prvním i druhém zápase, ale musím mu dát za pravdu, je to opravdu silný chlap se skvělým zápasnickým srdcem,“ řekl na adresu svého posledního soupeře.


Ukončím ho v 1. kole

Butenko je bezpochyby jeden z nejlepších bojovníků, jaký se kdy v RFA představil. V současnosti už má, nepočítaje EUROGOLD pyramidu, dvě vítězství a bude moci přidat třetí. „Na RFA 15 mám v plánu jít tam a chladnokrevně zničit soupeře,“ řekl Butenko, kterého vyzve Brazilec Costa.

„Costa je pro mě snadno čitelný soupeř. Vyběhnu na něj, udělám si svou práci a ukončím souboj v prvním kole,“ uvedl namotivovaný Ukrajinec, který je zároveň bratrancem legendárního Alekseye Oleynika. Jak se mu bude dařit v Bratislavě, uvidíme už 9. března. Vstupenky na akci si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

fb_img_1707245428459.jpg

Zdroj a foto: Tisková zpráva RFA