Jdi na obsah Jdi na menu

"V BUDAPEŠTI ZHASNE JEDNA MAĎARSKÁ HVĚZDIČKA," ŘÍKÁ JOSEF ŠTUMMER

324.jpg

Před blížícím se turnajem RFA 8, který se premiérově uskuteční v Budapešti, zveřejnila organizace Real Fight Arena téměř kompletní startovku, která je velmi zajímavá nejen pro maďarské, ale i československé fanoušky bojových sportů. Jeden z nejzajímavějších zápasů nás čeká podle pravidel MMA ve váze do 66 kilogramů. Proti domácí hvězdě Gergely Csibimu se postaví český bojovník Josef Štummer. 

Csibi ve svém posledním představení předvedl zkušený výkon a dokráčel si pro přesvědčivou výhru na body před pražským publikem. Maďarský zápasník je zvyklý ukončovat své zápasy ještě v prvním kole. Na akci RFA 7 však zvolil jinou taktiku a dominoval nad Olegem Serdyukem na zemi celá tři kola. Navzdory takovému přesvědčivému vítězství si z něho Josef Štummer těžkou hlavu nedělá. „O soupeři vím že je kvalitní postojář a v posledním zápase předvedl i wrestling. Nesmím ho podcenit a tím pádem by mě neměl ani ohrozit,“ věří si český voják.

„V Maďarsku jsem nikdy nezápasil, ale vím, že tam jsou zkušení borci a zápasím s jejich vycházející hvězdou, takže z jejich strany očekávám bučení,“ říká Štummer o atmosféře, kterou v Budapešti očekává. „Nevím jestli nějací fanoušci dorazí, ale budou tam určitě moji nejbližší a to mi stačí. Do zápasu dám všechno a urvu vítězství na cizí půdě,“ věří si před zápasem.

Do turnaje, který se odehraje už 4.2., nám sice zbývá ještě pár týdnů, ale na sociálních sítích už začíná houstnout atmosféra mezi oběma zápasníky. „V Budapešti zhasne jedna maďarská hvězdička, jseš to ty Csibi,“ poslal vzkaz Josef Štummer svému maďarskému soupeři. Dá se očekávat, že tohle není poslední slovo, které před turnajem zaznělo. Důležité ale bude, co se odehraje v samotné kleci už 4.2. v Budapešti. Tam se totiž rozhodne o skutečném vítězi.

cmt2qg4nvmd.jpg

FOTO: KRISTÝNA HUSÁKOVÁ, RFA