Jdi na obsah Jdi na menu

ADAM JAKUBÍK SE OPĚT VRACÍ NA SLOVENSKO

1690211098879.jpg

Český MMA bojovník Adam Jakubík si naposledy připsal první kariérní porážku mezi profesionály. „Valašské Tornádo“ Jakubík sice v zápase několikrát pohrozil submisí ze spodní pozice, ale Michal Duba všechny dokázal ubránit.

Naopak sám ke konci 2. kola Jakubíka uškrtil na RNC a uštědřil mu tak první červené políčko. Nyní ho však čeká další souboj 9. září na RFA 12. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Kluzká krev hrála v neprospěch

Do utkání na RFA 11 v Bratislavě šel Jakubík jako do té doby mezi profesionály neporažený. I když v rámci EUROGOLD pyramidy na RFA 9 podlehl bývalému UFC bojovníkovi Torresovi, tento souboj byl oficiálně exhibice. Rozhodující faktor zápasu s Michalem Dubou byl wrestling, ve kterém Jakubík svému soupeři nedokázal konkurovat.

Přesto však byl několikrát velmi blízko k ukončení. „Při jednom pokusu jsem už cítil, že by jsem ten kneebar mohl utáhnout, ale už jsem na to asi neměl fýzu. Navíc ta kluzká krev hrála v můj neprospěch,“ popsal po zápase na RFA 11. Prohra s Dubou ho mrzí především proto, že v souboji ani zdaleka nepředvedl to, co skutečně umí.

„Rozhodně jsem zápas nezvládl takticky a hned jsem se přizpůsobil hře soupeře,“ pojmenoval největší příčinu své prohry. Michal Duba je totiž několikanásobný mistr Slovenska v zápasení a své zkušenosti z volného stylu implementoval do zápasu více než aspekty, v kterých měl být dominantní Jakubík.

Kotel, který z něj dělá domácího bojovníka

V rámci organizace RFA se Jakubík představil už dohromady třikrát na dvou různých turnajích. Všechny se odehrály na Slovensku, což bude nadále platit i po galavečeru v Považské Bystrici. „Já jsem spokojen, mám to všechno přes kopec od nás z Valašska. Zároveň mám štěstí, že se mnou vždy dorazí i kotel z Česka, takže jsem byl zatím na každém galavečeru jako doma,“ pochvaloval si český bojovník.

Jakubík je stále jen na začátku své kariéry a v MMA se neustále snaží pokračovat. „Teď u mě převažuje asi ta země s wrestlingem, ale snažím se ze sebe udělat komplexního bojovníka,“ řekl před RFA 12. Vstupenky si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

FOTO: RFA