Jdi na obsah Jdi na menu

ADAMA NEUPAUERA ČEKÁ PREMIÉRA V RFA

1690125932003.jpg

Adama Neupauera čeká premiéra v organizaci RFA, kde se při svém debutu utká s jednou z největších hvězd bantamové váhy Dominikem Toporcerem. Toho vyzval, a pokud se mu podaří v Považské Bystrici zvítězit, mílovými kroky se přiblíží k titulovému zápasu, protože Toporcer k němu má momentálně velmi blízko. Jejich střetnutí se uskuteční 9. září a bude součástí karty RFA 12. Vstupenky jsou k dispozici v předprodejních sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Účinkující i mimo bojová umění

Bojovníci MMA pocházejí z různých prostředí a obvykle je spojuje vášeň pro tento sport, těžké dětství nebo život na ulici. Pak jsou tu ale bojovníci, u kterých byste profesionální zápasníky vůbec nečekali. To je přesně případ Adama Neupauera, jehož největším koníčkem je lidová hudba: "Baví mě lidová hudba a hraju s kamarády na různých zábavách a svatbách," řekl o své volnočasové aktivitě.

Ještě neuvěřitelnější spojení má spolu s MMA díky oboru, který vystudoval. "Mimo trénink chodím do práce. Jsem vystudovaný učitel v mateřské škole, ale kvůli nedostatku času na trénink jsem musel na nějakou dobu změnit pracoviště. Věnuji se své přítelkyni a rodině, která mě neuvěřitelně podporuje. Jsem milovník čtyřnohých mazlíčků, takže mi doma nesmí chybět pes, a proto mám dva," popsal svůj život mimo klec.

Proč právě Toporcer?

V současné době má Neupauer za sebou pouze jeden profesionální zápas, který vyhrál v 1. kole. Jeho soupeř Dominik Toporcer, kterého si vyžádal sám Neupauer, je o něco zkušenější. "Toporcera jsem si vybral, protože je také začínající profesionální zápasník a přišlo mi nejlogičtější vyzvat právě jeho. Má více zápasů a zkušeností než já. Protože se chci posunout výš, vyzval jsem jeho," zdůvodnil svou volbu.

Toporcer je známý svou komplexností a oba soupeře dokázal podle pravidel MMA ukončit diametrálně odlišnými technikami. "Dominika hodnotím jako soupeře, který má potenciál prorazit v MMA. Je to komplexní bojovník a na zemi je jako doma. Zlepšil se i v postoji, což ukázal ve svých zápasech RFA. Jeho slabinou však může být to, že zatím neinkasoval úder, který by ho mohl vyvést ze hry," upozornil Neupauer.

Oba jsou mezi profesionály neporažení a zatím se nepodívali přes 2. kolo, což je klidně možné, že se stane znovu. "Podle průběhu zápasu očekávám, že by to mohlo skončit už v prvním kole. Asi nám více vyhovuje ukončit ho co nejdříve, ale mohlo by se to protáhnout na 3 kola. Vše záleží na tom, jak je jeden na druhého připravený. Je dost možné, že pokud se mu nebude dařit v postoji, bude chtít přenést zápas na zem. Budu připraven na všechny aspekty zápasu," slibuje Neupauer. Jeho souboj s Toporcerem se uskuteční 9. září na RFA 12. Vstupenky jsou k dostání v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

img_20230723_173009.jpg

FOTO: RFA