Jdi na obsah Jdi na menu

ANDRÉ REINDERS HODNOTÍ TICHOTŮV ZÁPAS

1648494647473.jpg

Jakub Tichota si připsal v Šamoríně na turnaji OKTAGON Prime 5 svoji pátou výhru a v profi MMA zůstává stále neporažen. Jak zhodnotil zápas jeho trenér André Reinders?

"Jsou dvě věci, které vám zaručeně zničí dosažení velkých cílů. Když máte malé cíle a nebo v sebe málo věříte.

jakubtichota-16484982238359.jpg

Sebevědomí se v našich zemích ale moc nenosí a když řeknete otevřeně své (velké) cíle, můžete se snadno stát obětí posměchu.

Jakub Tichota má velké cíle a cílevědomě si za nimi jde. V Šamoríně před ním stál velký test v podobě zkušeného Janne Elonen-Kulmaly. Byl to test, který jsme přijali schválně, protože jsme věděli, že takhle zkušený soupeř bude trestat chyby. 

Taktika byla dostat Elonena pod tlak v postoji, který ho donutí jít po strhu, případně otevře cestu k vlastnímu strhu. V zásadě hned prvním tvrdým úderem Kuba poslal Elonena na zem, kde na něm Kuba pracoval údery. Elonen ale ukázal svoji zkušenost a technickou vyspělost a podařilo se mu přetočení. I zespodu byl Kuba aktivnější a trefil spoustu loktů a signifikantních úderů. Před koncem kola se ještě Kubovi podařilo Elonena přetočit zpátky a kolo si pojistit několika tvrdými údery seshora. 

jakubtichota-16484982238355.jpg

Ve druhém kole opět Kuba začal na soupeři, ale tentokrát zaspal a nechal se zbytečně otočit. Elonen byl tentokrát aktivnější a pokusi o submise zespodu si Elonen dokázal ubránit.

Ve třetím kole hned ze startu Kuba zakontroval Elonenův nástup kolenem do hlavy a strh přetočil a celý zbytek kola na něm pracoval GNP. Ukončit se Elonena nepodařilo, ostatně KO/TKO ještě neprohrál nikdy.

jakubtichota-16484982238356.jpg

Za mě první a třetí kolo ve prospěch Kuby, stejně tak i u všech bodových rozhodčích. Statistika signifikantních úderů hovořila 159 - 25! ve prospěch Kuby. Jasná, ale těžká a hodně důležitá výhra, která nám ukázala přesně to, co jsme potřebovali.

jakubtichota-16484982238357.jpg

Díky všem našim fanouškům, celému našemu týmu Reinders MMA, mezi které patří i naši partneři. A nebojte se mít velké cíle, jinak nikdy ničeho velkého nedosáhnete" napsal André Reinders na svém instagramovém profilu.

FOTO: IG JAKUB TICHOTA