Jdi na obsah Jdi na menu

BRICHTA ZABOJUJE O TITUL NA JEDNÉ Z NĚJVĚTŠÍCH AKCÍ ROKU

1717513098991.jpg

Tisková zpráva RFA I Spolupráce organizací RFA a IAF již přinesla dva turnaje, přičemž na tom prvním jsme byli svědky hned tří titulových zápasů. Galavečer s názvem Special Title Night tentokrát dostává pokračování a jeho hlavní hvězdou bude nedávný titulový vyzyvatel v organizaci KSW Leo Brichta. Galavečer se uskuteční 21. září v Praze.

Brichta v šampionském souboji

Na RFA 15 v Bratislavě se v hlavním zápase střetli o titul lehké váhy Arbi Mezhidov a Martin Horínek. Obecně se očekávalo, že několikanásobný mistr Slovenska v zápasení bude dominovat na zemi, zatímco Mezhidov to bude chtít držet na nohou. Udál se přesný opak a navzdory knockdownu Horínka v 1. kole, Mezhidov vyhrál na body díky bezvadné kontrole na zemi. Stal se tak šampionem RFA ve váze do 70 kilogramů a těžšího soupeře pro svoji první obhajobu ani nemohl dostat. Jím bude totiž Leo Brichta, který naposledy neúspěšně zabojoval o titul nejprestižnější evropské organizace KSW. Tento nezdar se tentokrát pokusí odčinit na domácí pražské půdě.

Růžička, Mikulášek, Červinský a mnozí další

Na již výše zmiňovaném úvodním galavečeru RFA x IAF Special Title Night 1 jsme poznali tři nové šampiony, přičemž jedním z nich byl i kontroverzní Mawar Růžička. Ten zdolal Jacoba Mikulu na TKO a v následující titulové obhajobě neplánuje nic jiného než další dominantní vítězství.

Pokud bychom na domácí scéně hledali ještě kontroverznější postavu než Tadeáše Růžičku, asi bychom narazili na Václava Mikuláška. Ten to opět potvrdil v posledním zápase s Gabrielem Törökem, jehož 2x trefil kolenem do genitálií a poté, co hodil po soupeři chránič byl diskvalifikován. Na pražském RFA x IAF Special Title Night 2 rozhodně má co napravit.

Mezi ohlášenými jmény na Prahu figurují i ​​šampion Viktor Červinský, Matěj Kozubovský, Terezie Garbaczewská či Patrik Záděra. Tento společný turnaj RFA s IAF je proto z pohledu obou organizací vrcholem kalednářního roku 2024.

fb_img_1717514534894.jpg

Zdroj foto: RFA / Matúš Zeťák