Jdi na obsah Jdi na menu

ČESKÉ MMA MÁ DVĚ NOVÉ HVĚZDY

1699960786426.jpg

Český MMA bojovník Viktor Červinský se stal novým dočasným šampionem organizace RFA ve střední váze. V jednostranném zápase dominoval proti výrazně favorizovanému Davidovi Hoškovi v postoji a po Hoškově pokusu o takedown přišel s vítěznou gilotinou.

Snad o ještě větší překvapení se postaral v hlavním zápase šampion IAF ve welterové váze Steven Krt, který ve druhé polovině zápasu vyloženě dominoval a zdolal legendárního Petra Monstra Knížete na body.

Naopak překvapení nedopustil Tadeáš Růžička, který ve velmi atraktivním zápase stupňoval svůj tlak a hned po prvním knockdownu byl Jacob Mikula rozhodčím odmáván.

Monster odešel fyzicky

Lepší start do zápasu si Petr Monster Kníže ani nemohl představovat. Krta knockdownoval už hned na úvod 1. kola a dominoval i po celý zbytek kola. Ve druhém kole vzal Krta pod sebe do spodní pozice, ale k ukončení nedošlo a Monster vypadal po 2 kolech už extrémně vyčerpaný.

Naopak Krt hýřil aktivitou a přišel se strategií brát Monstra na zem. Kníže nedokázal držet krok, a jediné na co se zmohl, bylo bránění škrcení. To se mu nakonec sice podařilo, ale zisk posledních 3 kol na stranu šampiona u všech bodových rozhodčích rozhodl o vítězi.

Hošek si ani neškrtl

Červinský už od prvních vteřin dokazoval skvělou připravenost na Hoškův styl. Calf kicky mu kompletně vzal přední nohu a na každý Hoškův nabíraný overhand přišel po úhybu s kontrem. Frustrovaný Hošek se pokusil o přenesení souboje na zem, kde na něj čekala Červinského gilotina.

Předzápasové předpoklady přitom jasně mluvily o tom, že tento duel bude vyloženě v režii zkušenějšího a ostřílenějšího Hoška. Červinský je svým skvělým výkonem kompletně vyvrátil.

_scqu5xi.jpeg

Růžička potvrdil dominanci

Tadeáš Růžička navzdory tomu, že dominantně zvítězil, tak Mikula mu byl více než důstojným soupeřem. Především díky atypickým technikám dokázal několikrát Mawara překvapit, ale po tvrdé kombinaci spodek - pravý hák přišlo vítězství na KO.

k9fafi9v.jpeg

Diskvalifikace visela ve vzduchu

Velmi kontroverzní moment nastal v zápase Adama Herajna a Krisztiána Simona, který se odehrával většinu času na jednu bránu. Herajn byl několikrát blízko k ukončení, ale vzápětí přišlo koleno do uzemněného Simona a slovensko - maďarský bojovník zpočátku nejevil známky zájmu pokračovat v zápase. Nakonec se však rozhodl v souboji pokračovat a prohrál s Herajnem na TKO ve 3. kole.

2rwdlz_b.jpeg

Velmi zajímavý průběh zápasu měl i duel Králík vs. Stamidis, ve kterém měl rozhodující slovo odebraný bod za lokty do zátylku. Zápas tak skončil remízou, což je v MMA suverénně nejméně běžný výsledek.

FOTO: RFA / Štěpán Černý