Jdi na obsah Jdi na menu

CHOCHLÍKOVÁ CHCE PRORAZIT V KOLÉBCE THAJSKÉHO BOXU

1697378708557.jpg

Po úspěšné obhajobě titulu mistryně světa už myslí slovenská hvězda Monika Chochlíková na další cíle. V nejbližším období by ráda dobyla kolébku thajského boxu na místě, které přímo dýchá úžasnou historií plnou legendárních bojovníků.

Hlavním cílem totiž zůstává mise na thajském stadionu Rajadamnern, kde se Chochlíková letos už dvakrát představila v ringu a připsala si dvě výhry. Její výsledky nyní ocenily také v rámci oficiálního žebříčku ikonického stadionu, na kterém se konaly oba tyto duely.

Už několikrát jsme mluvili o tom, že na Rajadamnernu až do loňského roku nesměly ženy vůbec bojovat. I proto má nyní velké ohlasy skutečnost, že poprvé v 78-leté historii tohoto legendárního stadionu vyšel také premiérový ženský žebříček.

V oficiálním žebříčku je aktuálně 10 žen, ale ohledně titulových ambicí to mají nejlépe nakročené bojovnice z TOP 5. Tam mají pochopitelně převahu domácí Thajky se třemi zápasnicemi, avšak jednu reprezentantku má v žebříčku také Turecko a rovněž Slovensko právě díky Monice Chochlíkové, které zatím patří čtvrtá příčka.

img-20231012-wa0006.jpg

Chochlíková ale rovnou avizuje útok na ještě vyšší metu. Těsně před Vánocemi znovu vycestuje do Thajska a pokusí se uchmatnout pro sebe titulovou šanci.

„Můj další plán je jasný, chci prorazit v kolébce thajského boxu na stadionu Rajadamnern. V prosinci mě čeká ještě jeden zápas a věřím, že když se mi ho podaří vyhrát, dostanu šanci zabojovat o titul. A to by znamenalo opravdu obrovskou prestiž.

Zatím titul tohoto stadionu nedržela žádná žena a jak už dobře víte, moc mě baví psát historii. Rozhodne se však 22. prosince, takže přede mnou je tvrdá příprava. Jen to mě může dovést k boji o pás,“ vzkázala Slovenka.

Organizace RWS, která působí na Rajadamnernu, už letos uspořádala turnaje i pro ženy a ženská šampionka obdržela stejnou finanční odměnu jako mužští šampioni. Ředitel RWS a člen výkonné rady stadionu, Thainchai Pisitwuttinan, který byl osobně přítomen nedávném eventu PML 7 v Trenčíně, vnímá potřebu ukázat divákům kvalitu ženských zápasů.

"Po založení organizace RWS měly zápasy žen velký úspěch a podařilo se nám vzbudit zájem veřejnosti o ženské souboje. Mnohé bojovnice prokázaly své kvality a dokázaly, že jsou skutečnými strážkyněmi tohoto sportu," uvedl.

Díky spolupráci organizace PML se stadionem Rajadamnern se v Thajsku představí také šampioni PML, Rastislav Klimáček a Juraj Tutura.

img-20231012-wa0005.jpg

FOTO A ZDROJ: Tisková zpráva PML