Jdi na obsah Jdi na menu

CIBINSKI PŘED RFA 16 VARUJE SVÉHO SOUPEŘE

1712669844214.jpg

Slovensko-polský MMA bojovník Kamil Cibinski vyzve v souboji legend na RFA 16 v Opavě domácího Petra Čajnáka. Polský rodák byl jedním ze zakladatelů slovenské MMA scény, ale i když je v současnosti primárně trenérem, chce dokázat, že ještě nepatří do starého železa. Souboj Cibinskiho s Čajnákem se uskuteční 13. dubna. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.

Minimum volného času

Jelikož je Cibinski hlavním trenérem Chaos Gymu Bratislava, vedení svěřenců je jeho primární obživou. Má-li s tím skloubit ještě i vlastní kariéru zápasníka, najít si volný čas na záliby mimo bojová umění je téměř nesplnitelná mise. „Mnoho volného času mi nezbude, ale trávím ho v přírodě se psy, protože mám dva belgičáky. Je to náročné a energické plemeno a nevyběhané může způsobit škody horší než Mongolská horda,“ přirovnal své psy k mongolské nadvládě během středověku.

Cibinski prožil celé dětství v rodném Polsku a během svých mládežnických let patřil spíše k těm živým dětem. „Vyrostl jsem na polském sídlišti v 90. letech, takže k bojovým uměním jsem měl blízko. Nejprve jsem začal s kickboxem, pak jsem vyzkoušel jiu-jitsu, protože v té době nebyly MMA kluby,“ vzpomínal Cibinski na své začátky.

„Když v Polsku začínalo KSW, věděl jsem, co chci v životě dělat. Když jsem dojel do Bratislavy a byl tu MMA klub, hned jsem dojel na tréninky a po měsíci a půl už jsem měl první profi zápas v Německu,“ vysvětlil svůj vstup do smíšených bojových umění.

Čajnák se musí smířit s mojí kostnatostí

Ve své dosavadní kariéře nastoupil do 15 profi zápasů a uštědřil premiérovou porážku současnému UFC bojovníkovi Machovi Muradovovi. Nyní čeká Cibinskiho debut v RFA, kde vyzve v Opavě Petra Čajnáka. „Čajnák, to je chlap ze Slezska, který to dělá čtvrt století. Má velké zkušenosti a takovou hrubou chlapskou sílu. Určitě bude nebezpečný na krátkou vzdálenost a bude mít dobrý tlak na pletivu,“ vyzdvihl soupeřovu největší kvalitu.

Tu však zároveň považuje i za jeho slabinu, která může vést k jeho potenciální rychlé prohře. „Je to ale i jeho slabina, protože já mám dlouhé ostré ruce a rychlé nohy. Pokud chce zkrátit vzdálenost, musí zaplatit daň a něco přijmout,“ řekl s úsměvem polsko-slovenský reprezentant.

Do zápasu jde s čistou hlavou a jasným plánem. „Můj plán je jednoduchý, takový jako vždy. Trefovat přesně a tvrdě a nenechat se chytit. On když si prosadí svoji hru, tak se musí smířit s mojí kostnatostí v klinči a na zemi. To není příliš komfortní zóna,“ varuje Čajnáka před jejich vzájemným soubojem na RFA 16 v Opavě, kde bude český rodák prakticky na domácí půdě. Zápas proběhne 13. dubna a vstupenky si můžete zakoupit v síti Ticketportal.

img_20240409_153347.jpg

FOTO: RFA