Jdi na obsah Jdi na menu

DAL JSEM DO TOHO VŠECHNO, ALE NEŠLO TO, ŘÍKÁ TOKHTAROV

1683967847719.jpg

Sivákův soupeř reaguje na nesplněný limit: Dal jsem do toho všechno, ale nešlo to

Už dnes nás čeká titulový souboj Václava Siváka proti Ruslanu Tokhtarovi pod pravidly K1. Ještě vůbec však není jisté, že k němu dojde. Tokhtarov totiž převážil až o celé 2 kilogramy a Sivákův tým dal rakouskému bojovníkovi ultimátum. Pokud dnes v 18:00 bude mít Tokhtarov větší hmotnost než na včerejším veřejném vážení, zápas se na poslední chvíli zruší.

Aktuálně si tedy bojovník s čečenským původem nadále dává velký pozor na svoji hmotnost a odůvodnil, proč se mu nepodařilo splnit limit 66 kilogramů. Duelem Sivák vs. Tokhtarov se završí turnaj RFA 10 v Havířově a celou akci můžete sledovat přes platformu PPV.

Nevypotil jsem nic

Již několikrát v minulosti se stalo, že při drastickém shazování i světovým šampionům tělo vystavilo stopku. Něco podobného právě zažil Ruslan Tokhtarov, kterému nepomohl ani dlouho strávený čas v sauně: „Měl jsem 85 kilo, ze kterých jsem shazoval, a dlouho jsem v této váze nezápasil. Ty dvě kila byly pro mě už příliš. Už ze mě nešla voda. V sauně jsem za 30 minut shodil 200 gramů. Nakonec jsem běhal 30 minut, taky jsem nic nevypotil. Toto byl můj limit. Točila se mi hlava a prostě to víc nešlo,“ konstatoval Tokhtarov.

Celá situace ho velmi mrzí a po převážení si titulový vyzyvatel sypal popel na hlavu. „Moc mě mrzí, že jsem neudělal váhu. Byla to i moje chyba, protože jsem si myslel, že dokážu udělat takovou váhu jako v minulosti. Bohužel, nevyšlo to. Dal jsem do toho všechno - dieta, jídelníček, shazování přes vodu, ale nešlo to,“ řekl zklamaně rakousko-čečenský bojovník.

dld5xtwg.jpeg

Nového šampiona nepoznáme

I za předpokladu, že by Tokhtarov splnil Sivákovo ultimátum a českého Bad Boye dnes zdolal, ze zisku šampionského opasku se těšit nebude. O titul bojuje jen současný šampion Sivák, který je pořádně nabuzený. Za předpokladu, že by se Tokhtarov postaral o překvapení a Siváka zdolal, titul pod K1 pravidly do 66 kilogramů by zůstal uvolněný. Zda se tak opravdu stane, uvidíme už dnes večer. Celý turnaj můžete sledovat na stránce realsport.tv.

ZDROJ: RFA