Jdi na obsah Jdi na menu

DALŠÍ MILNÍK POKOŘENÝ: HISTORICKÉ ZLATO PRO CHOCHLÍKOVOU

1698849707061.jpg

Bude mít ještě ve vitríně vůbec nějaké místo pro další medaili? To jsou velmi příjemné starosti, o kterých nyní může opět přemýšlet slovenská hvězda Monika Chochlíková.

Chochlíková získala zlato na Světových bojových hrách, které se konají v Rijádu v Saúdské Arábii. Je to již třetí edice této akce, kterou oficiálně uznává i Mezinárodní olympijský výbor. Dříve se Světové bojové hry konaly v letech 2010 v Číně a v roce 2013 v Rusku.

V minulosti slovenský thajský box na tomto turnaji zastupoval Igor Daniš, ale tentokrát si Slovensko díky Chochlíkové odnáší poprvé také cenný kov, a to rovnou zlatou medaili.

2.jpg

Nejúspěšnější domácí thaiboxerka se kvalifikovala na turnaj jako vítězka Světových Her z minulého roku. Na akci startovaly i další tři zápasnice a další zajímavostí bylo, že poprvé přitom turnaj fungoval se systémem repasáže, co znamená, že po prohře zápasník nadále měl šanci se probojovat do finále.

V úvodním zápase Chochlíková zdolala vicemistryni Evropy IFMA, rakouskou zápasnici Rebecu Hoedl, kterou po třech počítáních ukončila ve 3. kole. Následně nastoupila proti aktuální vicemistryni světa ze Španělska, Desiree Dovire Ramirez, kterou nemilosrdně ukončila už v prvním kole zápasu. Chochlíková poslala soupeřku do počítání a způsobila jí tržnou ránu na rtu, pro kterou musel doktor okamžitě ukončit zápas. Do finále se pak přes repasáž probojovala Rakušanku, kterou Chochlíková jasně porazila po 3 kolech a slavila další úspěch.

"Turnaj podle mě proběhl velmi dobře. První dva zápasy jsem ukončila předčasně a ve finále jsem se setkala s Rakušankou, kterou jsem porazila už ve čtvrtfinále, ale poprvé zde fungovala repasáž a já a jsem se tak ocitla znovu ve finále s ní," přiblížila Chochlíková, přičemž prozradila, že před finálovým soubojem se jí nevyhnuly komplikace.

"Celkově to s finále dost natahovali, vždyť já jsem měla jít o půl třetí, ale nakonec jsem šla až o půl čtvrté a trošku jsem tak vytuhla. První kolo proto nebylo z mé strany úplně ideální, ale druhé a třetí kolo bylo už jasně v mé režii.

Mrzí mě, že jsem neudělala hattrick s ukončeními, že ten poslední velký zápas dopadl až na body, ale každopádně to považuji za obrovský úspěch. Získala jsem poprvé zlato pro slovenský thajský box na Světových bojových hrách, což je opět milník, který se mi podařilo splnit. Za mě tak obrovská spokojenost a teď si jdu konečně užívat nedietování,“ dodala na závěr vítězka.

Monika Chochlíková si tedy po 3 dominantních výhrách připisuje při své premiéře na Světových bojových hrách historické zlato pro slovenský thajský box. Po zlatých medailích z Mistrovství Světa, Mistrovství Evropy a Světových Her si připisuje zlato i ze Světových bojových her.

1.jpg

ZDROJ A FOTO: Tisková zpráva PML