Jdi na obsah Jdi na menu

DALŠÍ ZÁPAS DAVIDA DVOŘÁKA

1685030455096.jpgČeský MMA zápasník David Dvořák (20-5) v neděli odlétá do Vancouveru, kde ho 10. června na číslovaném galavečeru UFC 289 čeká šestý zápas na půdě největší MMA organizace světa. Na kartě prelims se v muší váze utká s veteránem Mattem Schnellem (16-7-1NC).

David Dvořák před svým zápasem nasál atmosféru velké haly už na galavečeru OKTAGON 43 v O2 Aréně. Jako jeden z trenérů stál v rohu Patrika Kincla, který v odvetném zápase porazil Karlose Vémolu. Po vítězství si role prohodí, Kincl bude za pletivem a Dvořák v kleci. „Jedna mise splněna a teď nás čeká ta druhá. Mě to hrozně motivuje a věřím, že to bude show. Necítím tlak, naopak je to motivace uspět,“ říká hradecký rodák.

Dvořák dorazí do Vancouveru 13 dnů před zápasem. Závěr přípravy absolvuje pod dohledem Patrika Kincla a před zápasem se k týmu přidají i trenéři Jan Maršálek a Honza Stach.

Dvořák se do klece vrací půl roku po vyčerpávajícím zápase s Manelem Kapem. I přes prohru si získal respekt, a to i díky ubránění dobře nasazené kimury. Dvořák sice nedoklepal, ale zaplatil vysokou daň, kterou splácel ještě dlouho po duelu. „Rameno to odneslo, pákou se poškodily vazy a udělal se tam zánět. Teď jsem ale zdravý. Myslím, že jsem ještě nešel do zápasu v tak dobrém stavu jako teď. Navíc se fakt těším, je to už půl roku a už mi to chybělo,“ hlásí Dvořák.

Dvořák to má v UFC 3-2 a je aktuálně na 10. příčce v kategorii do 56,7 kg. Po dvou porážkách se o čtvrtou výhru porve s osmičkou muší váhy Mattem Christopherem Schnellem. 33letý Američan od roku 2016 absolvoval v UFC 12 zápasů s bilancí 6-5-1NC. Naposledy se střetl s Matheusem Nicolauem a stejně jako Dvořák prohrál.

„Je to komplexní bojovník. Očekávám, že bude chtít se mnou boxovat. Hodně vypinkává, ale nejde do toho takovou silou, jako šel třeba Kapé. Ten dával do každého úderu vše a chtěl mě knokautovat. Schnell za mě nemá nic tak brutálního, co by mě mělo vyděsit. Do zápasu jdu s čistou hlavou, budu boxovat, wrestlovat, budu bojovat a na konci bude moje ruka nahoře,“ říká Dvořák před zápasem.

ZDROJ: Tisková zpráva