Jdi na obsah Jdi na menu

DAVID HOŠEK HLÁSÍ, ŽE JE NA VŠE PŘIPRAVEN

1692451929485.jpg

Po vstupu Davida Hoška do organizace RFA nedostal český bojovník možnost naplno prokázat svůj mimořádně nebezpečný box. Všichni soupeři se to s ním snažili táhnout na zem a v rámci organizace oba jeho duely skončily na body.

Tentokrát se to pokusí změnit a v souboji s grapplerem Michalem Glosem udělá vše pro to, aby se zápas ukončil před limitem. Duel se uskuteční už 9. září na RFA 12 v Považské Bystrici. Vstupenky si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Kámen úrazu byla vždy zem

Hošek přestoupil do RFA hned po jejím vzniku a na úvodním galavečeru Warm Up čelil Polákovi Gladkowiczovi, se kterým to byl extrémně vyrovnaný duel. Dva bodoví rozhodčí ho nakonec přisoudili Hoškovi, ale v dalším souboji s Nenadem Avramovićem mu ho už neměli dát za co. Avramović celá 3 kola kontroloval Hoška na zemi a připsal si jasný triumf na body.

„Avramović dělal tak klasický vyčůraný zápas jako mnoho mých soupeřů. Hodit mě na zem a tam jen držet a zdržovat čas. Moje chyba, nedokázal jsem vstát a zápas otočit na svou stranu. Poučil jsem se a vzal jsem si z tohoto zápasu zkušenosti,“ zhodnotil prohru na RFA 4.

Od té doby se už v rámci organizace nepředstavil, ale velkou pozornost vzbudil jeho duel na KSW 79 v Liberci, kde mnoho fanoušků nesouhlasilo s velmi brzkým ukončením zápasu proti Andreasovi Bergovi Gustafssonovi. „Sám nevím, jestli to byl early stoppage. V boxu mnoho lidí udělá dvoják a dostanou spoustu úderů, než něco vymyslí a začnou vracet. Já jsem udělal také dvoják, nic jsem nestihl a bylo po zápase. Soupeř byl fakt špičkový, ale vlastně mě nijak neohrozil.

Hodil mě na zem a tam se mě snažil loktovat, já jsem všechno bránil, utekl jsem a hodil jsem i já jeho. Příště si budu dávat větší pozor a budu se snažit spíše utéct, ale je to škoda, chtěl jsem dát lidem delší a lepší boj,“ vrátil se zpět k zápasu se švédským bojovníkem, jehož vzápětí zdolal šampion RFA Joilton Lutterbach na body.

Připraven na zem i na postoj

I když je Hoškův nejbližší soupeř Michal Glos odchovancem postojářského Hanuman Gymu Bratislava, je především známý svým nebezpečným grapplingem. Pro Hoška tedy půjde o dalšího soupeře, který se ho s velkou pravděpodobností bude opět pokoušet vzít na zem. „Glose vůbec neznám. Vím, že prohrál se Zuzákem a Fajkem a to je asi celý. Já jsem připraven k boji na zemi i v postoji, tak uvidíme jestli se bude chtít přestřelovat nebo bude chtít na zem,“ řekl o svém nejbližším soupeři, kterého nijak speciálně nestudoval.

Hošek má aktuální skóre mezi profesionály (9-4-1) a všech pět zápasů, které nevyhrál, způsobila zem. "Do MMA jsem vlezl jako boxer a každého, kdo se mnou držel postoj, jsem složil," řekl Hošek. Zda tomu tak bude i na RFA 12, zjistíme už 9. září. Celý turnaj můžete sledovat také přes platformu PPV.

cuuf3vwmvol.jpg

FOTO: RFA