Jdi na obsah Jdi na menu

DIVÁCI ROZHODLI O SOUPEŘI SEBASTIANA FAPŠA

1689606333351.jpg

I když byl Sebastian Fapšo ohlášen na RFA 12 hned od začátku, na rozdíl od Milana Ďatelinky jeho soupeř nebyl znám. Diváci mohli vybrat z trojice postojářů prostřednictvím hlasování, do kterého se zapojilo přes 5 000 fanoušků. Velmi těsné to bylo mezi Josefem Talafousem a Pavlem Šachem, které v konečném součtu dělilo od sebe jen pár desítek hlasů.

Nakonec se ale diváci přiklonili na stranu Pavla Šacha, který se v rámci RFA představí potřetí. Za předpokladu, že se povážskobystrickému Tankovi podaří zvítězit, v dalším souboji vyzve Joiltona Lutterbacha o titul. Souboj Fapšo vs. Šach bude vypsán pod Real Fight pravidly do 81 kilogramů a uskuteční se 9. září. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Vyhrál ten, koho lidé nejdůvěrněji znají

V hlasování měli diváci na výběr ze tří možných soupeřů - Josef Talafous, Kacper Fratczak a Pavel Šach. Poslední jmenovaný se jako jediný z této trojice již představil v RFA, což se ukázalo jako nejdůležitější faktor hlasování. Přesto to ale bylo velmi těsné, protože Šach získal 48% všech hlasů, zatímco Talafous 46%. Výrazný debakl utrpěl polský bojovník Kacper Fratczak, který sice Fapša v roce 2019 porazil, ale mezi česko-slovenskými fanoušky se netěší velké popularitě.

Fapša tedy na RFA 12 vyzve Pavel Šach, který debutoval v organizaci proti Jakubovi Benkovi. V těsném zápase ho dokonce jeden bodový rozhodčí viděl vyhrát 2 kola a skrze knockdown vyhodnotil zápas jako remízu. Většinovou prohru na body s Benkem poté odčinil na RFA 7, kde čelil Polákovi Rafalovi Kaminskemu. Tentokrát už předvedl výrazně dominantnější výkon a jasně vyhrál na body. Proti Fapšovi bude mít Šach velkou příležitost vystřelit v žebříčku a výrazně se přiblížit titulové šanci.

img_20230717_170636.jpg

FOTO: RFA