Jdi na obsah Jdi na menu

DIVÁCI SE MOHOU TĚŠIT NA NEJTECHNIČTĚJŠÍ ZÁPAS KARTY, SLIBUJE GUBA

1685106052793.jpg

Český thaiboxer Štěpán Guba se nejblíže představí na turnaji RFA 11 v Bratislavě, kde pod pravidly Real Fight vyzve domácího Marca Nováka. Guba má za sebou v RFA úspěšnou premiéru, když v Trnavě dokázal zdolat Josefa Huráka na body.

V zápase ukázal, jak výborně se dokáže adaptovat na soupeřův styl a něco podobného od něj můžeme očekávat i 10. června v bratislavském Domě Sportu. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Nonstop kontakt s lidmi

Uživit se naplno jen čistě zápasením dokáže jen hrstka bojovníků, kteří mají za sebou buď lukrativní sponzory, nebo z marketingového hlediska mají obrovský dosah. Ti, kteří si tuto pozici teprve musí vydobýt, se kromě zápasu věnují především svým svěřencům jako trenéři, což je i případ Štěpána Guby.

„Mám velmi nabitý program, jako zápasník i jako trenér jsem v podstatě nonstop v kontaktu s lidmi. Proto, když mám chvíli volného času, balím si batoh, psa a vyrážím dobít baterky do přírody,“ popsal Guba, jak tráví volný čas. Bojová umění jsou tedy pro něj nejen koníčkem, ale i živobytím, ale Štěpán v tom nevidí sebemenší problém.

„Boj je jedinečná sportovní disciplína. Pokud se mu věnujete na profi úrovni, ať chcete nebo ne, postupně se jeho filozofie stane součástí vašeho já, vaší duše a celého vašeho vesmíru. Touha být každý den lepší verzí sebe sama, než tomu bylo včera, mě absolutně naplňuje. U jiných sportů, které jsem měl možnost vyzkoušet, jsem tento pocit nezažil,“ odůvodnil, proč jsou bojová umění největší podstatou jeho života.

sdr5uwgi--1-.jpeg

Přizpůsobit se soupeřovým slabinám je základ úspěchu

Svou premiéru v rámci RFA si Guba odbyl na turnaji Ring Tour v Trnavě, kde jasně vyhrál 30:27 na body nad Josefem Hurákem. Zápas byl plný klinčů, ve kterých reprezentant Muay Thai Olomouc vysloveně dominoval. „Jsem velmi přizpůsobivý a to je jedna z mých velkých výhod a silných stránek. V minulém zápase v RFA jsem našel slabiny soupeře právě v klinčích a tato taktika mi vyhovovala,“ vrátil se k zápasu s Hurákem.

https://www.youtube.com/watch?v=Rb22hetG240

„Jak to bude tentokrát, uvidíme. Možná půjdu na tělo, možná víc na distanc. V ringu nikdy není nic jednotvárného, žádný zápas není stejný a právě tato pestrost dělá náš sport tak krásným,“ doplnil Štěpán Guba. Ten navzdory mladému věku 21 let má za sebou řadu světových úspěchů, mezi nimiž vyčnívají tituly juniorského mistra Evropy EMF a evropského vicemistra prestižní organizace IFMA.

Nejtechničtější zápas karty RFA 11?

Po úspěšném debutu v rámci organizace Real Fight Arena čeká Štěpána Gubu další zápas. Jeho soupeřem bude tituly ověšený Marco Novák, který bude navíc před vlastním domácím publikem. „Upřímně, na Marcův styl, ani jeho kariéru jsem se v rámci přípravy nijak nezaměřoval. Úroveň fighterů je v RFA vždy vysoká a nebezpečným soupeřem je úplně každý,“ řekl před zápasem proti Novákovi.

„Na jménu mi nezáleží, soustředím se hlavně na sebe. Na to, abych byl 100% připraven jak po fyzické, tak mentální stránce. Pokud tento cíl splníte, je jedno, kdo proti vám na druhé straně ringu stojí,“ doplnil jedenadvacetiletý mladík z Olomouce. Veřejnost si od zápasu dvou skvělých thaiboxerů slibuje mnoho a jinak to nevnímá ani samotný Štěpán.

„Myslím, že se oba budeme snažit vnutit druhému svou hru. Podaří se to tomu silnějšímu z nás. Diváci se v každém případě mohou těšit na jeden z nejtechničtějších zápasů celé karty,“ předpovídá před RFA 11. Bude mít Guba pravdu a opravdu doručí s Novákem skvělý zápas? Odpověď poznáme již 10. června v Bratislavě. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

fb_img_1685105075500.jpg

ZDROJ: RFA