Jdi na obsah Jdi na menu

DOMÁCÍ BOJOVNÍCI POCÍTILI TVRDOST POLÁKŮ

1697451514290.jpg

Český MMA bojovník Leo Brichta má v současnosti střídavé starty v organizacích RFA a KSW. Zatímco v RFA zápasí pod postojářskými pravidly, v nejprestižnější evropské organizaci se věnuje smíšeným bojovým uměním. Svou neporazitelnost v polské KSW potvrdil i tentokrát, když ukončil Romana Szymanskiho v poslední minutě 3. kola.

Mezi ostatními domácími účastníky KSW 87 v Třinci se dařilo už jen Tobiaszovi Lemu, kterého RFA vypůjčila na tuto akci. Zbylí čeští bojovníci nestačili na své soupeře. Velkou většinu českých reprezentantů na této akci tvořili kmenoví zápasníci organizace RFA, která nejblíže pořádá turnaj 11. listopadu v Praze spolu s IAF. Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketportal.cz.

Leo Brichta míří ke hvězdám

Brichta ve svém debutu v KSW čelil nebezpečnému Poláku Kaziezckovi, se kterým předvedl velmi těsný souboj. Rozdíly mezi oběma bojovníky byly minimální, ale bodoví rozhdčí se nakonec přiklonili na stranu Brichty. Český bojovník vzápětí dostal ještě větší výzvu v podobě bývalého titulového vyzyvatele Romana Szymanskiho.

Ten sice otevřel zápas knockdownem a velkou část 2. kola Brichtu na zemi odkontroloval, avšak stálo ho to velké množství fyzických sil. Brichta v průběhu 3. kola začal dominovat, až se Szymanski dostal do totální defenzivy. Po několikanásobném upozornění od rozhodčího nakonec přišlo ukončení na TKO v poslední minutě zápasu. Triumf nad trojkou váhy udělal z Brichty jednoho z horkých adeptů na titulový zápas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)


Skvělý debut Leho, další zápas o titul RFA?

Celý galavečer KSW 87 v Třinci otevíral zápas Tobiasze Leho, který čelil Carlovi McNallymu. Irský bojovník sice zpočátku dokázal Lemu konkurovat, ale polsko - český bojovník mu rozkopal přední nohu a každou pokračující minutou se jeho dominance jen prohlubovala. To vyústilo až do ukončení ve 3. kole, které přišlo po zběsilém tlaku Leho.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)


Bratr promotéra Tomáše Le Syho upravil své skóre na (4-1) a s největší pravděpodobností se v dalším zápase opět představí pod hlavičkou RFA. V bantamové váze se již delší dobu rýsuje duel Toporcer vs. Le, který po tomto souboji Leho v KSW vypadá být blíže než kdykoli předtím.

Turnaje KSW 87 se zúčastnili i další domácí bojovníci v čele s Michalem Martínkem, Filipem Mackem, Lukášem Dvořákem, Vojtěchem Garbou a Josefem Štummerem. Ani jeden z této pětice však nedokázal proti elitním soupeřům uspět.

FOTO: RFA / Matúš Zeťák