Jdi na obsah Jdi na menu

DOMINIK HUMBURGER VYZVE PŘEMOŽITELE UFC HVĚZDY

1690808862100.jpg

Český MMA bojovník Dominik Humburger se naposledy představil na RFA 11 v Bratislavě, kde ukončil ve 3. kole Poláka Maciejowskiho. Stal se tak historicky prvním a dosud jediným MMA šampionem organizace RFA. Ještě před ziskem opasku se dvakrát vítězně představil v polské KSW, ve které čeká neporaženého elitního bojovníka další náročná překážka.

Na střídačku. Jednou RFA, pak KSW

Z hlediska kvality zápasníků je KSW objektivně nejprestižnější organizací v Evropě. V organizaci RFA nastalo několik případů, kdy už bojovníci přesahovali kvalitou domácí scénu a ne vždy se jim dalo najít v řadách československých bojovníků kvalitního soupeře. Přesně z toho důvodu se elita RFA často objevuje na turnajích polské KSW, čehož jsou příkladem Leo Brichta, Josef Štummer, Štefan Vojčák nebo Dominik Humburger.

Posledně jmenovaný má v současnosti skóre 7-0 a do RFA přicházel v době, kdy měl za sebou jen dva profesionální zápasy. Od té doby neustále střídá starty mezi těmito dvěma organizacemi a nastolený trend bude pokračovat i nadále. Jelikož naposledy v Bratislavě Humburger získal titul, cestu k němu si plánuje vydláždit i v další organizaci.

Soupeř má skalp Nassourdina Imavova

V cestě mu bude stát polský bojovník Michal Michalski se skóre (10-5). Ten už má za sebou v rámci KSW sedm zápasů, ze kterých odcházel jako vítěz dohromady čtyřikrát. Pod taktovkou polské organizace všechny jeho zápasy skončily před limitem, ale ještě před jeho vstupem do KSW čelil francouzskému bojovníkovi Nassourdinovi Imavovovi.

Ten se naposledy představil v hlavním zápase turnaje UFC, který proběhl 14. ledna. V něm sice podlehl Seanu Strikcklandovi, ale dokázal přežít až do bodového rozhodnutí. Stejně na body dokázal Imavova zdolat i Polák Michalski, který bude s největší pravděpodobností největší kariérní výzvou pro neporaženého Humburgera.

Duel Humburger vs. Michalski bude součástí KSW 86 ve Wroclawi a proběhne 16. září, tedy týden po turnaji RFA 12 v Považské Bystrici, na který si stále můžete zakoupit lístky v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk. Pokud by Humburger dokázal v tomto duelu zvítězit, je klidně možné, že další zápas už v KSW bude o titul šampiona střední váhy.

cve3r4eam09.jpg

FOTO: RFA, KSW