Jdi na obsah Jdi na menu

DVOJICI DOMÁCÍCH HRDINŮ ČEKÁ POŘÁDNĚ OSTRÁ VÝZVA

1683983282837.jpg

Souboje Davida s Goliášem na RFA 10: Dvojici domácích hrdinů čeká pořádně ostrá výzva

Čeští MMA bojovníci a reprezentanti JMFS Havířov Jan Veselík a Vojtěch Garba jdou do zápasu před domácím publikem na RFA 10 v Havířově. Jejich souboje se však odehrají v jiných divizích, než v jakých jsou zvyklí zápasit. Jan Veselík nastoupí v polotěžké váze a Vojtěcha Garbu pro změnu čeká souboj v catchweight do 104 kilogramů. Turnaj můžete sledovat přes platformu PPV.

Z lehké do polotěžké

Oba svěřenci Jakuba Müllera na oficiálním vážení výrazně podvážili, což znamená, že vůbec nepotřebovali nic shazovat. Veselíkův jediný duel mezi profesionály se odehrál v dohodnuté váze do 74 kilogramů, nyní přeskakuje rovnou o 3 divize výše. Jeho soupeřem bude ortodoxní polotěžká váha Dušan Glezgo, který má aktuálně nelichotivé skóre 2-8. Podle Veselíka však bude nebezpečný především na začátku úvodního kola a paradoxně bude mít na zemi převahu výrazně lehčí Veselík.

Nejprve střední, nyní premiérově těžká

Vojtěch Garba až do jeho přestupu do RFA zápasil především ve střední váze do 84 kilogramů. Premiéru v rámci organizace Real Fight Arena absolvoval již v polotěžké proti legendárnímu Goranu Reljićovi. Po šokujícím vítězství pokračoval v 93 a po prohře s Brazilcem Soutem se rozhodl ukončit kariéru.

Turnaj před jeho domácím publikem v Havířově ho však přinutil vrátit se zpět a nezabránila tomu ani velká komplikace. Jeho soupeř Tarhan Ibragimov totiž opět zrušil zápas a Garba zůstal rázem bez soupeře. Náhrada se sice našla, ale Zsolt Balla odmítl jít níže než 104 kilogramů. Garba jako bývalá střední váha tedy dnes nastoupí proti ortodoxní těžké váze, kde to často bývá o jednom dobře trefeném úderu. Zda nějaký takový dnes padne, uvidíme na RFA 10. Celý turnaj můžete sledovat na stránce realsport.tv.

fb_img_1683983405149.jpg

ZDROJ: RFA