Jdi na obsah Jdi na menu

FAPŠA RÁD ZMLÁTÍM, ŘÍKÁ KOZUBOVSKÝ

Před blížícím se turnajem RFA 7 v Praze se Matěji Kozubovskému měnil soupeř. Původně se připravoval na zápas proti Frątczakovi, nicméně nakonec dostal v souboji podle pravidel Real Fight do 81 kilogramů opět Poláka, Rafala Kamińskiho.

Jakou změnu to v jeho přípravě představuje? "Já se na soupeře nikdy nedívám, protože příprava je vždy víceméně stejná a následně se přizpůsobí pouze nějaký drobný aspekt. Nějaká soupeřova slabina, drobnosti, které nechávám na svého trenéra, ať on sám něco vymyslí" řekl Kozubovský o své přípravě, kterou pro tento zápas absolvuje v Kralupech nad Vltavou, pod vedením Luboše Šudy a v PriMMAt Gymu v Praze.

cbxma2jtye-.jpg

"Chodí k nám trénovat mnoho skvělých zápasníků, včetně Miroslava Brože, Vaška Mikuláška, Melvina Maného nebo Vlada Idrányiho." Co znamená, že si Kozubovský rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek kvalitních sparring partnerů během přípravy. Proto i fanoušci očekávají, že jeho zbraně budou v zápase dobře připraveny. "V malých MMA rukavicích jsou mojí největší zbraní údery, to je jako kosa na kámen. To co v Praze uvidíte bude prostě vůle, tlak, agrese a bomby!" popisuje svůj gameplan Kozubovský.

cbxma2lnt4w.jpg

Jaké jsou však jeho plány v případě, že by se mu podařilo 17.12. v hale Královka zvítězit nad svým soupeřem? "V případě výhry je další zastávka Lutterbach, na kterého se určitě specificky připravím a neponechám nic náhodě. Lutterbach je nyní můj cíl a zároveň velká motivace." říká Matěj, který však nemá úplně vypořádané účty s Lutterbachovým posledním soupeřem v kleci RFA, Sebastiánem Fapšem. "Fapšo? Když přijde nabídka, tak ji klidně přijmu, půjdu ho rád zmlátit, ale pro mě to není atraktivní zápas. Pro mě je teď cesta Lutterbach a to je pro mě mnohem perspektivnější" ukončil Kozubovský, kterého už za pár týdnů uvidíme v zápase v Praze.

clhlcm5tdt0.jpg

FOTO: IG RFA