Jdi na obsah Jdi na menu

FAPŠO PLNÍ SLIB A PŘESTUPUJE DO MMA

1718705707404.jpg

Tisková zpráva RFA I Slovenský bojovník Sebastián Fapšo patří mezi elitu domácí scény v postojových disciplínách. Nic na tom nezměnily ani jeho dvě prohry v rámci RFA, když nejdříve podlehl Joiltonu Lutterbachovi na body a na začátku tohoto kalendářního roku inkasoval tvrdý knokaut od Františka Puraše.

Fapšo zaznamenal v minulosti skalpy Jakuba Bahníka či Matěje Kozubovského, ale tentokrát ho čeká úplně jiná výzva. Považskobystrický rodák totiž absolvuje na turnaji RFA 18 svoji profi MMA premiéru, která bude splněnou částí jeho slibu promotérovi Marhanskému. Turnaj se uskuteční 19. října v Žilině a vstupenky si můžete zakoupit v síti Predpredaj.

Něco za něco

Když RFA premiérově zavítala do Považské Bystrice, hlavním tahákem večera byl domácí Sebastián Fapšo. Ten chtěl před vlastním publikem přijít s něčím speciálním a ve spolupráci s promotérem Borisem Marhanským se to nakonec i podařilo. Na pátečním veřejném vážení přijel na skutečném obrněném tanku a své přezdívce „Tank“ tak dal zcela nový rozměr.

Jako protislužbu však Marhanský vyžadoval slib, že do konce kalendářního roku 2024 Fapšo absolvuje svou profi MMA premiéru. Jelikož vedení RFA svůj slib splnilo, nyní je řada na elitním slovenském postojáři. Fapšo se připravuje na MMA debut již dlouhou dobu a v říjnu bude moci svoji přípravu zúročit.

fb_img_1718705151236.jpg

Tři zápasy za rok

Považskobystrický Tank byl jedním z hlavních taháků i na turnaji RFA 15 v Bratislavě, kde z pozice jasného papírového favortia čelil do té doby veřejnosti neznámému Františkovi Purašovi. Navzdory všem předpokladům Puraš šokoval celou domácí scénu a podařilo se mu dokonce i to, co nedokázal ani Joilton Lutterbach. Puraš knokautoval Fapša v 1. kole, čímž uštědřil svému krajanovi první KO kariéry.

Po takových těžkých knokautech je běžné, že si bojovníci dají delší pauzu, ale Fapšo zvolil opačný přístup. Na společném galavečeru RFA s IAF čelil po dvou měsících Filipovi Roubíčkovi a zápas opět skončil v 1. kole. Tentokrát už ve prospěch rodáka zpod Tater, který se tak před svojí říjnovou MMA premiérou vrátil na vítěznou vlnu.

zdroj foto: RFA / Matúš Zeťák