Jdi na obsah Jdi na menu

FAPŠO REAGUJE NA SVŮJ ZÁPAS NA RFA 12

1689515974106.jpg

Slovenský kickboxer Sebastián Fapšo se nejblíže představí na turnaji RFA 12 v Považské Bystrici, tedy před svým domácím publikem. Aktuálně má v rámci organizace skóre 2-1, přičemž porážku mu uštědřil současný šampion Joilton Lutterbach. Do boje se Fapšo vrátí již 9. září v pozici největší hvězdy, spolu s Milanem Ďatelinkou. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

V zápase s Lutterbachem selhala hlava

Před soubojem s Joiltonem Lutterbachem byl Fapšo na vítězné vlně a jeho soupeři mívali největší problémy s jeho tlakem a celým tělem nabíranými overhandami. Ty však Lutterbach dokázal všechny pokrýt a sám neustále slovenského bojovníka zasahoval. I když Fapšovi nehrozilo ukončení v ani jednom momentu zápasu, jasně prohrál na body.

„Největšími kameny úrazu v zápase s Lutterbachem bylo nedodržení taktiky, neposlouchání trenéra, moje hlava a nastavení do zápasu,“ řekl Fapšo zpětně o jeho souboji na RFA 4. Díky chirurgickému výkonu si Brazilec vysloužil titulovou šanci hned ve svém příštím duelu, kterou chladnokrevně využil.

Fapšova krajana Jakuba Benka knockdownoval již prvním úderem a ještě v 1. kole ho stihl i ukončit na TKO. „Očekával jsem takový průběh. Věděl jsem, že pokud trefí Lutterbach bradu, Benko padne. Ale věděl jsem i to že čím déle by souboj trval, tím by měl Benko navrch. Okopával by ho a Lutterbach by s přibývajícími koly začal ztrácet rychlost, načasování a samozřejmě i přesnost,“ zhodnotil titulový souboj na RFA 11.

Čas ukázat se před vlastními

Sebastián Fapšo je původem z Považské Bystrice. V necelých 100 kilometrů vzdálené Trnavě ho čekal další souboj v rámci RFA proti Řekovi Merebashvilimu. Fapšo za velké podpory slovenských fanoušků zvítězil na body, ale neměl to v zápase jednoduché. „Dělal mi trochu problém jeho pohyb a to, že jsem netrefoval, jak bych chtěl. Měl dost nepříjemné pushkicky,“ přiznal po zápase na RFA Ring Tour.

V domácí Považské Bystrici se však Sebastián může těšit na ještě větší podporu. V pozici jedné z největších hvězd večera ho čeká duel, díky kterému se významně může přiblížit odvetě s Lutterbachem. „Zápasit v Považské Bystrici znamená pro mě čas
ukázat se před domácím publikem,“ prohlásil slovenský knokauter. Jak se mu bude dařit a zda upraví své skóre v rámci RFA na
3-1, zjistíme již 9. září. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

FOTO: RFA