Jdi na obsah Jdi na menu

GÁBOR BORÁROS PŘED SVOJÍ PREMIÉROU SRŠÍ SEBEVĚDOMÍM

1714999723524.jpg

Tisková zpráva RFA I Slovensko-maďarský MMA bojovník Gábor Boráros má před sebou premiéru v organizaci Real Fight Arena. Na společném galavečeru s IAF v Nových Zámcích vyzve ve střední váze Frederica Komuenhu, proti kterému nastoupí z pozice mnohem zkušenějšího bojovníka. Boráros nic nepodceňuje a je připraven 18. května zapsat další vítězství. Vstupenky na akci si můžete zakoupit v sítích Predpredaj a Ticketportal.

Nemusím hubnout, budu silnější než kůň

Boráros většinu své kariéry odzápasil ve welterové váze, ve které byl obvykle tím nižším bojovníkem. Tentokrát jde o váhovku výše, přesto výškový rozdíl nebude až tak výrazný. „Těším se, že není tak vysoký, jak jsem zvyklý. Nyní je to výhoda, že budeme mít podobnou výšku a těším se i z toho, že nemusím tolik hubnout, neboť pojedeme 84-ku. Budu silnější než kůň,“ řekl Boráros před zápasem s Komuenhou.

Momentálně mu vrcholí příprava na jeho RFA debut, který přijde už za dva týdny. „Příprava je stále stejná. Tvrdě makám každý den, o víkendech mám trošku volno v rámci regeneračního programu. Budu ve velmi dobré formě,“ slibuje slovensko-maďarský zápasník se skóre (20-11-1).

Komuenha nemá žádnou šanci

Rozdíl zkušeností na obou stranách je v tomto zápase markantní. Zatímco Boráros má za sebou již 32 profesionálních MMA zápasů, Komuenha je pořád jen na začátku své kariéry. Tento nepoměr si uvědomuje i samotný Boráros, který to považuje za rozdílový faktor jejich vzájemného měření sil. „Mám mnohem více zkušeností. Dříve jsem byl jako divočák a vůbec jsem nepřemýšlel nad tím, jak jít do zápasu.

Neměl jsem žádnou strategii, prostě nic. Nebyl to dobrý nápad. Měl jsem sice i tvrdé zápasy, například teď naposledy v Rusku, ale nikdy jsem žádný zápas nezrušil. I když jsem byl zraněný, i když jsem byl nemocný, to bylo jedno. I tak jsem šel do zápasu a z toho jsem se něco naučil, protože hodně vydržím, jsem vytrvalý a nikdy se nevzdávám,“ prohlásil Boráros před zápasem na RFA x IAF Warm Up.

Svého soupeře sice nezná úplně do detailů, ale v jedné věci má naprosto jasno. „Podle mě nemá proti mně žádnou šanci. Bude jistě připraven, věří v to, v co věřím i já. Oba jsme bojovníci a nejdeme do zápasu s tím, že nemáme šanci. Já jsem ale vydržel mnohem horší věci a nebojím se ani toho, že mě trefí,“ prohlásil Gábor sebevědomě před duelem s Fredericem Komuenhou. Ten se uskuteční již 18. května v Nových Zámcích. Vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj a Ticketportal.

fb_img_1715001235304.jpg

Foto: RFA / Matúš Zeťák