Jdi na obsah Jdi na menu

GALAVEČER RFA A IAF V NOVÝCH ZÁMCÍCH UŽ TUTO SOBOTU

1715759578056.jpg

Tisková zpráva RFA I Organizace Real Fight Arena a I Am Fighter mají před sebou druhý společný galavečer, ve kterém si v některých zápasech změří síly bojovníci ve vzájemné konfrontaci. Večer završí titulový zápas o šampiona welterové váhy, ve kterém se poperou Alexander Butenko a Will Chope.

Večer doplní zápasy hvězd obou organizací, přičemž největší pozornost veřejnosti vzbuzuje RFA debut Gábora Borárose, který se po delší době opět představí na domácí scénu. Kromě Borárose čeká velká premiéra i Lajose Pappa, který se po neúspěšném snažení o zisk titulu rozhodl přejít z těžké váhy do polotěžké. Turnaj se uskuteční již tuto sobotu a vstupenky na něj si můžete zakoupit v sítích Predpredaj a Ticketportal.

Titulový zápas dvou matadorů

V rámci organizace RFA bychom jen marně hledali zkušenějšího MMA bojovníka než Alexandra Butenka. Ukrajinský bojovník má v současnosti skóre 56-18-3 a podobně jako jeho soupeř, i Butenko většinu svých soupeřů ukončil na submission. Chope se skóre 42-21 utáhl až 29 soupeřů a v minulosti absolvoval zápas v UFC proti superhvězdě Maxovi Hollowayovi.

Nyní čeká oba bojovníky případný 5kolový duel, ve kterém půjde opravdu o hodně. Ve hře je totiž šampionský opasek organizace RFA ve welterové váze. Tuto sobotu tedy jistě poznáme nového zahraničního šampiona. Po Joiltonu Lutterbachovi a Dominikovi Bereczkim půjde o třetího RFA šampiona mimo Česko a Slovensko.

fb_img_1715758938114.jpg

Boráros opět na domácí scéně, Papp v polotěžké váze

Posledních 15 měsíců měl Gábor Boráros opravdu hektických. Mnohé organizace domácí scény se mu otočily zády, a tak se chopil funkce speakera maďarských galavečerů RFA. V organizaci se mu zalíbilo natolik, že rodák z jižního Slovenska nabídce na zápas nemohl odolat. Jeho soupeřem bude Frederico Komuenha, který se proslavil na domácí scéně především díky jeho skvělému knokautu proti kulturistovi Filipovi Grznárovi.

fb_img_1715758951201.jpg

Dalším slovensko-maďarským bojovníkem v Nových Zámcích bude Lajos Papp, který měl všechny předpoklady k tomu, aby se stal prvním RFA šampionem těžké váhy. V duelu s Tomášem Možným však prohrál na TKO. Papp ovšem nepatřil nikdy mezi obrovské těžké váhy, a tak se rozhodl, že právě v Nových Zámcích si vyzkouší debut ve váze do 93 kg. Jeho soupeřem bude Čech Jakub Kůča.

fb_img_1715758968168.jpg

RFA a IAF opět spojují síly

Premiérový společný galavečer Real Fight Arena a I Am Fighter se uskutečnil v listopadu 2023, kdy mělo dojít ke kolizi termínů galavečerů, přičemž obě organizace chtěly dělat turnaj v Praze. Boris Marhanský a Petr Ondruš proto spojili síly a uspořádali premiérový společný turnaj, který završili 3 titulové bitvy.

Obě organizace to sblížilo významným způsobem a rozhodly se tuto spolupráci obnovit, tentokrát na slovenské půdě. V Nových Zámcích tak uvidíme hvězdná jména obou organizací, jako jsou Sebastián Fapšo, Nadya Dridi, Filip Roubíček, Branislav Zuzák či Amina Mukhamed. Vstupenky na RFA x IAF Warm Up jsou dostupné v sítích Predpredaj a Ticketportal.

fb_img_1715758958906.jpg