Jdi na obsah Jdi na menu

HUMBURGER OČEKÁVÁ V TITULOVÉM ZÁPASE VÁLKU

1696084827107.jpg

Ve svém posledním zápase na půdě polské KSW přišel prozatímní šampion RFA ve střední váze Dominik Humburger o svou neporazitelnost. Z porážky se poučil a podle svých slov se díky ní stal výrazně lepším bojovníkem.

Tento neúspěch musí okamžitě hodit za hlavu, protože za necelé dva měsíce ho čeká další zápas, v němž bude jeho vyzyvatelem v boji o právoplatný titul David Hošek. Jejich souboj se uskuteční 11. listopadu v Praze na akci RFA x IAF Special Title Night. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal.cz.

Poláci se pojistili

Po dvou dominantních vítězstvích na půdě nejprestižnější evropské organizace měl Humburger nakročeno k titulové příležitosti. Zastavil ho však polský bojovník Michal Michalski, který vyhrál na body. "Nechtěl jsem tomu věřit, ale už teď cítím, že mě ta prohra posunula o několik úrovní dopředu," přiznal prozatímní šampion RFA.

Přestože Humburger měl několik skvělých momentů a 2. kolo mělo objektivně jít na jeho stranu, jeden z bodových rozhodčích viděl zápas 30-27. "Když jsem to slyšel, nechápal jsem to a nejen já. Řekl bych, že to byla jejich pojistka," zhodnotil Humburger.

Skvělý výkon ve 2. kole přesto na vítězství nestačil a v zápase se objevilo několik chyb ze strany českého šampiona. "Sami jsme hledali problém, proč tato situace vznikla. Shodli jsme se na několika věcech, které ji mohly způsobit. Problémy v osobním životě, stereotyp, nesoustředění se na zápas, mnoho zápasů v průběhu roku... Bylo toho asi víc," přiznal Dominik Humburger.

jmibcwlw.jpeg

Hned do dalšího zápasu

I když Humburger jako jeden z faktorů uvedl zápasové tempo, krátce po prohře s Michalskim jde do dalšího zápasu, tentokrát titulového. Jeho soupeřem bude David Hošek, který po rozpačitém výkonu porazil Michala Glose. "V tomto zápase rozhodly zkušenosti. Jiný výsledek jsem ani nečekal," řekl k duelu Hošek vs. Glos.

David Hošek je bývalý boxer, jehož nejnebezpečnější zbraní jsou celým tělem nabírané overhandy. Toho si je vědom i sám Humburger: "David je zkušený bojovník, na jeho ruce si budu muset dávat velký pozor." Prozatímní šampion tedy přizpůsobí taktiku tak, aby dal Hoškovu boxu co nejméně prostoru.

Jak už to tak v zápasech bývá, ne vždy se to podaří. Humburger je na to připraven a má od zápasu jasná očekávání. "Očekávám válku, nic jiného," řekl nabuzený český bojovník. Zápas Humburger vs. Hošek je pro úřadujícího šampiona RFA ve střední váze vypsán na 5x5 minut. Uskuteční se 11. listopadu v Praze a vstupenky lze zakoupit v síti Ticketportal.cz.

fb_img_1696084634870.jpg

FOTO: RFA / Matúš Zeťák