Jdi na obsah Jdi na menu

Hvězda IAF proti Monsterovi? Pojďme porovnat legendu s naším šampionem, říká Píno

1695653878039.jpg

Legendární český bojovník MMA Petr "Monster" Kníže bude jedním z účastníků pražské akce RFA x IAF Special Title Night. Jeho soupeř zatím nebyl oficiálně oznámen, ale před RFA 12 v Považské Bystrici na tiskové konferenci několikrát padlo jméno Steven Krt.

Šampion IAF ve welterové váze je tomuto zápasu otevřený a sám promotér Petr "Píno" Ondruš je tomuto zápasu nakloněn. Turnaj se uskuteční 11. listopadu v Praze a vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal.cz.

Čtyři výhry v řadě a mistrovský pás

Steven Krt patřil během své amatérské kariéry k největším nadějím českého MMA ve své váze. Jak už to ale u profesionálů chodí, je třeba si dávat velký pozor na červená políčka a to zejména na začátku kariéry, kdy si bojovníci budují své skóre. Krtovi se úvodní dva zápasy nepovedly, ale pak se svezl na vlně čtyř výher v řadě a v posledním zápase získal titul IAF proti Františkovi Bočáňovi.

https://www.youtube.com/watch?v=gbZgNfC31FM&ab_channel=O2TVSport

"Jsem čerstvý šampion. Mým cílem je, že chci opravdu velký zápas a skutečnou výzvu. V amatérech se mi dařilo, ale profesionální kariéru jsem začal dvěma prohrami. Teď mám čtyři výhry mezi profesionály a rád bych teď nějaký větší zápas a udělám pro to maximum," vyjádřil své přání na tiskové konferenci.

Promotér RFA Boris Marhanský se ho pak zeptal, zda má na mysli nějaké konkrétní jméno, na což Krt pro mnohé překvapivě řekl jméno české legendy: "Něco mi tady bylo naznačeno a to byl Petr Monster Kníže. To je opravdu velká výzva. Mám k němu obrovský respekt a dá se říct, že je to vrstevník mého otce. Kdybych měl tu čest se s ním utkat, určitě bych do toho šel."

Vše je v rukou Knížete

K potenciálnímu souboji Krt vs. Kníže se okamžitě vyjádřil Petr Ondruš, kterému se nápad zalíbil a sám ho podpořil.

"Boris [Marhanský] říkal, že Petr Monster Kníže ještě nemá soupeře. Já říkám, že tady máme svého šampiona. Pojďme porovnat legendu všech legend, nejtvrdší hlavu světa, Petra Knížete, s naším šampionem, který má čtyři výhry v řadě.

Nemohu říct, že je jasné, že by současný šampion Steven šel zlikvidovat Monstera. Pokud Steven kývne a Monster sám řekne, že by do toho šel, nemyslím si, že by to byl vůbec špatný zápas," předpovídá promotér IAF Ondruš.

Steven Krt, Petr Ondruš i Boris Marhanský s tímto zápasem souhlasili, míček je tedy na straně legendárního Monstera, který zatím nemá potvrzeného soupeře pro Prahu. Určitě jím nebude Jozef Wittner, který se představí až na prosincové RFA 14 v Košicích. Zda Kníže tuto výzvu přijme a uvidíme jeho souboj s šampionem IAF, se dozvíme již brzy.

FOTO: RFA