Jdi na obsah Jdi na menu

ILJA ŠKONDRIČ BUDE SOUČÁSTÍ VELKOLEPÉHO PROJEKTU RFA

1677683638541.jpg

ZALOŽIL ÚSPĚŠNÝ GYM A ZÁPASIL PO CELÉM SVĚTĚ: ILJA ŠKONDRIČ BUDE SOUČÁSTÍ VELKOLEPÉHO PROJEKTU RFA!

Bývalý slovenský MMA bojovník a v současnosti hlavní trenér Octagon Fighting Academy Ilja Škondrič je právem považován za kmotra slovenského MMA. Během své bohaté kariéry zápasil se světovými hvězdami a současně se dokázal věnovat i svým svěřencům na vrcholové úrovni. Charismatický trenér potěšil své fanoušky a bude jedním ze čtveřice mentorů v EUROGOLD pyramidě o 30 000 eur.

Většina bojovníků neměla ideální dětství a Škondrič rozhodně není výjimkou. Svého dnes už zesnulého otce poznal až v 17 letech a celý život ho vychovávala jen matka. Ta však roli rodiče nezvládala s Ilja byl s bratrem na všechno sám.

wizdzezu.jpeg

BUDOVÁNÍ NEJÚSPĚŠNĚJŠÍHO GYMU NA SLOVENSKU

Během tohoto období se naučil samostatnosti a odvaze dělat velká životní rozhodnutí. Přesně takové udělal v roce 2003, kdy založil gym Octagon Fighting Academy spolu se svými přáteli. V té době nikdo o smíšených bojových uměních neměl ani ponětí a OFA byla jediným místem, kde se mohli bojovníci připravovat na své zápasy.

Pod rukama Škondriče prošlo kvantum bojovníků, ale nejvíce z nich vyčnívali Attila Végh, Ivan Buchinger a Tomáš Deák. Rodáci z Gabčíkova strávili podstatnou část své kariéry právě pod Iljovým vedením, odkud putovali do světa. Attila se stal v roce 2013 šampionem Bellatoru a Buchinger získal tituly v prestižních organizacích Cage Warriors a M-1 Global.

O pár let později se ke Škondričovým klenotům přidal i Tomáš Deák, který se stal šampionem ruské Fight Nights Global a později titul obhájil na domácí půdě v Bratislavě.

thwbu-9g.jpeg

BOJOVNÍK, KTERÝ BRAL VŠE, CO MU NABÍDLI

Kromě trénování svých svěřenců byl Ilja Škondřič paralelně i aktivním MMA zápasníkem. Během své kariéry bral bez jakéhokoli vybírání všechny zápasy, které mu nabídli. V kleci se setkal se současnou hvězdou UFC Sergeiem Pavlovichem či polskou legendou Lukaszem Jurkowskim.

Zápasnický styl Ilji byl pro diváky velmi atraktivní a z 26 zápasů skončilo knokautem až 22. Slovenský rodák hodně těžil i ze svých grapplingových schopností a nikdy ve své kariéře neprohrál na submisi. Poslední MMA zápas si odbyl v roce 2017 a dnes již 43letý pracovník bezpečnostní agentury se věnuje už jen svým svěřencům.

th_qbquk.jpeg

MENTOR V PYRAMIDĚ O 30 000 EUR

Své trenérské zkušenosti bude moci opět ukázat v unikátním projektu organizace RFA. V 8člené pyramidě bude mentorem dvou bojovníků, kteří se 22. dubna na turnaji RFA 9 v Prievidzi poperou o celkový triumf.

Vítěze čeká nelehký úkol a kromě vážení v den zápasu bude muset vyhrát tři duely v jeden večer. Dva bojovníci, kteří budou mít za mentora právě Ilju Škondriče, se mají rozhodně na co těšit!

4m1ik_fw.jpeg

FOTO: RFA