Jdi na obsah Jdi na menu

JÁ JSEM JEN DANNY Z JIŽNÍHO LONDÝNA

1683415609495.jpg

Vypnul Mikea Tysona, teď přijede do Havířova: Dělali ze mě superhvězdu, ale já jsem jen Danny z jižního Londýna

Anglický boxer Danny Williams je jedním ze šesti přemožitelů legendy všech legend Mikea Tysona. „Brixton Bomber“ si to na sklonku své kariéry namířil do České republiky, kde jej na RFA 10 vyzve domácí Josef Pekárek. Světový šampion se už jednou v Česku představit měl, ale na poslední chvíli se jeho účast musela zrušit.

Teď už ale všechno nasvědčuje tomu, že Williams na naší scéně boxovat bude a sám se na to velmi těší. Turnaj RFA 10 v Havířově proběhne již 13. května a lístky jsou dostupné v sítích Ticketportal.cz a Predpredaj.sk.

Skalp jedné z největších legend bojových umění

Když Danny Williams nastupoval do zápasu proti Mikeovi Tysonovi, psal se rok 2004. V té době měl Williams ve své sbírce několik světových titulů, ale ani zdaleka neměli takovou váhu a hodnotu jako ty, které nasbíral jeho soupeř. Williams byl outsider v poměru 9:1 a všichni ho vnímali jen jako potravu a další snadné vítězství Tysona. Těsně před koncem 4. kola však přišla kombinace, po které Tyson letěl k zemi a už se z ní nepostavil.

https://www.youtube.com/watch?v=118xjWEqqQQ&ab_channel=BOXINGERA

„Porazit legendu, jakou je Mike Tyson, bylo neskutečné. Nedokážu popsat slovy tento úžasný pocit,“ řekl v rozhovoru Danny Williams, který se ze dne na den stal světovou hvězdou. „Po knokautu Mikea Tysona se ke mně lidé začali chovat jako k superhvězdě, ale v mé mysli jsem vždy jen Danny Williams z jižního Londýna,“ řekl skromný Angličan.

tyson-d._williams-dwf15-830757.jpg

Už se v Česku představit měl

Necelých 20 let od této historické události, která otřásla celým světem boxu, měl Williams přijet i do České republiky, ale nakonec k tomu nedošlo. „Minulý měsíc jsem měl boxovat v České republice, ale můj přítel a promotér Lukáš (Konečný) měl nějaké problémy, takže mě na svou akci nemohl dostat,“ vysvětlil Williams.

V současnosti má britský boxer těsně před padesátkou, ale nadále se cítí ve výborné kondici. „Je mi sice 49 let, ale pořád se cítím skvěle. Jsem ve vynikající formě a jsem připraven předvést skvělý výkon,“ slibuje Danny Williams, který se už nemůže dočkat svého příchodu do Česka.

Těším se, až ho knokautuji

Za celou svoji kariéru si prošel už opravdu vším a jeho nadcházející soupeř Josef Pekárek podle Williamse bude další highlightový moment jeho kariéry. „Těším se, až soupeře knokautuji a předvedu skvělý výkon,“ sebevědomě prohlásil britský těžkotonážník. Konec kariéry pro něj zatím nehrozí ani náhodou a po zápase s domácím Pekárkem už má jasný plán.

"Po tomto zápase bych velmi rád opět boxoval v organizaci RFA," nastínil své další kroky po souboji na RFA 10. Nejdříve ho však čeká těžký test v podobě Josefa Pekárka, který má v boxu více než 100 výher a stal se vicemistrem České republiky. Proti Williamsovi bude výrazně mladší a vzhledem k tomu, proti jaké legendě nastupuje, i výrazně motivovanější. Zda to však bude na Williamse stačit uvidíme už 13. května v Havířově. Turnaj můžete sledovat i přes platformu PPV.

fb_img_1683413434884.jpg

ZDROJ: RFA