Jdi na obsah Jdi na menu

JAKUB BENKO SLIBUJE KONEC PŘED LIMITEM

1684942230821.jpg

Když zápasí, jeho soupeř skončí celý od krve: Jakub Benko slibuje konec před limitem

Slovenský thaiboxer Jakub Benko se opět vrací do boje. Tentokrát se představí na turnaji RFA 11 v Bratislavě před svým domácím publikem. Doposud se v rámci organizace představil dvakrát a v obou případech jeho zápas šel do bodů. To ale plánuje proti Kacperovi Fratczakovi změnit a Poláka tvrdě ukončit před limitem. Duel Benko vs. Fratczak proběhne již 10. června. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Rodina nadevše

I když jsou bojové sporty Jakubova životní láska, velmi rád se od tréninků i pořádně vyventiluje. Nejlépe strávený volný čas je proto pro něj s jeho nejbližšími: „Ve volném čase se věnuji hlavně mé rodině a mému malému synovi.“

Cesta k vrcholovému sportu je u každého specifická, ale mnohé spojuje především přirozená soutěživost a motivace dokázat, že jsou těmi nejlepšími. To je i případ Benka, pro kterého thajský box je spojením všeho, co považuje za nejdůležitější. „Vždy jsem v sobě měl potřebu bojovat a snažit se být nejlepší,“ odůvodnil, proč se dal na dráhu profesionálního thaiboxera.

rtbzxvuo.jpeg

Zakrvavení soupeři po pekelných loktech

Do organizace RFA přišel Jakub Benko už jako několikanásobný šampion prestižních organizací. Ve své premiéře čelil Matěji Kozubovskému, se kterým předvedl nejlepší zápas večera. I když Kozubovský jasně dominoval, celou druhou polovinu zápasu měl velké problémy s cutem. Ve 3. kole dokonce rozhodčí přerušil zápas a zavolal doktora, aby ránu zkontroloval a rozhodl, zda se má pro ni předčasně ukončit zápas.

To se nestalo a Kozubovský vyhrál jednoznačně na body. Mnozí fanoušci byli z rozhodnutí doktora zklamaní, protože už i méně vážnější cuty v jiných zápasech ukončovaly zápasy. Podobně to vnímá i Benko: „Cut byl blízko oka, krev tekla do oka, takže to se většinou zastavuje,“ ohodnotil ránu, kterou způsobil Kozubovskému po tvrdém lokti.

V jeho dalším zá pase čelil Pavlovi Šachovi, který se podobné tržné ráně také nevyhnul. Tentokrát už ale slovenský bojovník táhl za delší konec během celého průběhu zápasu a zvítězil na body. Jeden bodový ohodnotil zápas remízou, s čímž se Benko vůbec neztotožňuje: „Já jsem zápas neviděl vyrovnaně . Na mé straně byl i damage, který jsem mu způsobil , i počítání, do kterého jsem ho poslal. Dvě kola šli určitě za mnou,“ vrátil se zpět ke své výhře na RFA 3 v Ostravě.

0vc5l3uw.jpeg

Soupeř je agresivní typ

S vyrovnaným skóre (1-1) v rámci organizace nastoupí do svého třetího zápasu. Jeho soupeřem bude nebezpečný Polák Kacper Fratczak, od kterého Benko očekává zběsilý tlak. „Soupeř vypadá, že je to agresivní typ, ale na to jsem už zvyklý,“ řekl reprezentant Kings Gym Bratislava. „Očekávám tvrdý boj a také ukončení před limitem,“ předpovídá průběh zápasu s Fratczakem.

Ten se uskuteční v bratislavském Domě Sportu, tedy před Benkovým domácím publikem. „Jsem rád, že budu mít v hledišti mnoho příznivců. Jsem odhodlaný předvést výbornou show,“ slibuje svým fanouškům před turnajem RFA 11. Ten proběhne již 10. června a lístky na něj si můžete pořídit v síti Predpredaj.sk.

ZDROJ: RFA