Jdi na obsah Jdi na menu

JAN VESELÍK JEDE DO BRATISLAVY ZA JEDINÝM CÍLEM

1686030931923.jpg

Na posledním turnaji RFA 10 si Jan Veselík připsal první výhru mezi profesionály. Přestože vzal zápas o tři kategorie výše proti polotěžké váze, ukončil Dušana Glezga už v 1. kole.

Ani proti Martinovi Horínkovi neočekává extrémně zdlouhavý zápas a na nepřátelské půdě před Horínkovým domácím publikem se pokusí natáhnout vítěznou sérii. Bude tak moci učinit už tuto sobotu na RFA 11 v Bratislavě. Poslední lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

David ukončil Goliáše v 1. kole

I když Dušan Glezgo nemá obzvlášť oslnivé skóre, v souboji s Janem Veselíkem jako ortodoxní lehkou váhou měl mít výraznou velikostní převahu. Předzápasové předpoklady říkaly, že po silové stránce bude Glezgo jasně dominovat, ale to se vůbec nestalo. Už v úvodu zápasu se Veselíkovi podařilo vzít Glezga pod sebe, kde si systematicky vylepšoval pozici.

„Čekal jsem, že na zemi budu mít silnou převahu,“ vrátil se zpět ke svému duelu na RFA 10 v Havířově. Veselíkova očekávání se kompletně naplnila a svého krajana na zemi vysloveně šikanoval. Po přechodu do backmountu netrvalo dlouho, než Dušana Glezga dobil na TKO. Upravil tak své skóre na 1-1 a odčinil porážku proti mimořádně kvalitnímu Brazilci Limovi.

Do dvou kol bude konec

Do svého třetího zápasu mezi profesionály tentokrát pro změnu nastoupí ve welterové váze. "Nejvíce by mi seděla 70, ale musel bych mít čas na to do ní shodit," řekl o zápase s Martinem Horínkem, který má také mezi profesionály vyrovnané skóre. "Předpokládám, že náš zápas nepůjde do 3. kola," předpovídá Jan Veselík.

Na straně "Mrca" Horínka by mělo být publikum, protože se zápas uskuteční v Bratislavě. K tomu je ale český bojovník a reprezentant JMFS Gymu připraven. Oba bojovníci jsou především zemaři, ale Horínek v jeho posledních třech zápasech ukázal skvělý postoj. Jeho přednosti v tomto odvětví si uvědomuje i Veselík, který bude věrný své vítězné strategii. „Větší šance mám určitě na zemi,“ řekl před jeho soubojem na RFA 11. Celý turnaj můžete sledovat prostřednictvím platformy PPV.

fb_img_1686031398886.jpg

FOTO: RFA