Jdi na obsah Jdi na menu

JE TO MLADÝ A DRAVÝ TYGR, RUKU ALE ZVEDNOU MĚ

1684424738056.jpg

Je to mladý a dravý tygr, ruku ale zvednou mně: Elitní slovenský zápasník očekává napjatou atmosféru

Jedním z nejlepších wrestlerů na Slovensku je rozhodně Michal Duba. Reprezentanta bratislavské Octagon Fighting Academy čeká další zápas v rámci organizace RFA, kde jej tentokrát čeká Adam Jakubík. Duba před domácím publikem na RFA 11 v Bratislavě určitě nebude chtít zklamat a udělá vše pro to, aby se opět vrátil na vítěznou vlnu. Turnaj proběhne již 10. června a lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Kromě MMA ještě další dvě povolání

Bohužel ne všichni bojovníci mají to štěstí, že je smíšená bojová umění naplno uživí. Michal Duba má absolutní minimum volného času a mohou za to hlavně jeho dvě zaměstnání, která zvládá vedle tréninků bojových umění. „Já volný čas nemám. Kromě MMA mám ještě dvě další povolání. Pokud si nějaký čas najdu, tak hlavně regeneruji. Sauna, masáže, pobyt v přírodě. Celkově miluji relax,“ řekl bratislavský rodák.

Ještě před vstupem do MMA se Duba vrcholově věnoval zápasu, ve kterém se několikrát stal mistrem Slovenska ve své váhové kategorii. Právě wrestling ho zasvětil do bojových umění a může za to, kde se nyní nachází. „Bojová umění jsem si vybral, protože od malička jsem dělal zápas a to je do MMA velmi dobrý start. Zároveň mě baví zdolávat soupeře, vítězit a všechno, co k tomu patří. Včetně stresu,“ řekl Michal Duba.

Vyrovnané skóre v rámci RFA

Od ortodoxního zápasníka se jiná strategie, než okamžitý takedown a kontrola na zemi, moc očekávat nedá. Duba nastoupil v rámci RFA do dvou duelů a hned ve svém debutu naplno prokázal svou doménu. Jan Králík se nedokázal vypořádat s takedowny slovenského bojovníka a o mnoho lépe mu to nešlo ani se vstáváním ze země. Duba jasně vyhrál na body a vyrovnal své skóre na 2-2.

Na negativní vlnu se ale opět vrátil v souboji s Miroslavem Brožem, kterého vyzval k short notice. „Toho zápasu vůbec nelituji. Souboj s Mírou mi ukázal hodně a byla to největší zkouška, jakou jsem v MMA zažil. Lituji jedině toho, že jsem na ten zápas nebyl dostatečně kondičně připraven,“ vrátil se zpět k zápasu na RFA 7.

Proti mladému a dravému tygrovi na domácí půdě

Michal Duba nastoupí do svého 6. profesionálního zápasu proti Adamovi Jakubíkovi. Ten má za sebou část v EUROGOLD pyramidě, kde vypadl v semifinále s bývalým UFC bojovníkem Ronysem Torresem. „Jakubíka hodnotím jako mladého a dravého tygra. Koukal jsem na jeho zápasy, je velmi houževnatý a myslím si, že je dobře mentálně nastaven,“ ohodnotil svého soupeře na RFA 11.

Turnaj proběhne před Dubovým domácím publikem, což je pro slovenského bojovníka motivací navíc: „Nechci prohrát doma, takže atmosféra bude napjatá. Věřím, že to psychicky zvládnu a nakonec mi zvednou ruku,“ řekl odhodlaný svěřenec Ilji Škondriče. Jestli to ale opravdu bude tak a Duba se vrátí na vítěznou vlnu, zjistíme 10. června na RFA 11 VIP edition. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

ZDROJ: RFA