Jdi na obsah Jdi na menu

JIŘÍ PROCHÁZKA PŘED TITULOVÝM ZÁPASEM POSÍLÁ VZKAZ

1684947404847.jpg

O favoritovi nemá žádné pochybnosti: Jiří Procházka před titulovým zápasem posílá vzkaz!

Bývalý šampion UFC a současný titulový vyzyvatel Jamahala Hilla, Jiří Procházka, vyjádřil podporu Dominikovi Humburgerovi v jeho titulovém zápase před RFA 11 v Bratislavě. Tam ho čeká souboj s Nenadem Avramovićem, který se k titulové šanci propracoval přes vítězství nad Milanem Ďatelinkou a Davidem Hoškem. Soubojem o opasek šampiona ve střední váze vyvrcholí 10. června turnaj RFA 11 v Bratislavě a lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Podpora neporaženému Humburgerovi

Velké pocty se dočkal dosud nezdolaný Dominik Humburger, který zveřejnil na svém instagramu video, ve kterém mu Procházka vyjadřuje podporu: „Dominiku, zdravím tě s Ondrou. Ahoj a držíme palce na Bratislavu. Vítězství!“ zakončil pozdrav svým již ikonickým stylem.

Humburger má po Václavu Sivákovi šanci stát se druhým českým šampionem RFA, přičemž jeho souboj s Avramovićem korunuje historicky prvního MMA šampiona organizace. V tomto zápase půjde opravdu o mnoho a i taková morální podpora od nejlepší polotěžké váhy světa může mít na samotný zápas velký vliv.

O titul bude zápasit i Jiří

Jelikož Jiří Procházka se před jeho titulovou obhajobou s Gloverem Teixeirou zranil a s okamžitou platností se vzdal postu šampiona, o uvolněný titul bojoval Teixeira s Jamahalem Hillem. Ještě před samotným soubojem však vedení UFC potvrdilo, že si tohoto kroku Procházky nesmírně váží a slíbili mu okamžitou šanci získat titul zpět proti vítězi.

V pětikolové bitvě jasně táhl za delší konec Hill, který byl několikrát blízko k ukončení zápasu, ale vyhrál až na body. Ve své první titulové obhajobě měl čelit Procházkovi na srpnovém UFC 292, ale český samuraj před 2 týdny potvrdil, že ještě nebude na turnaj v Bostonu stoprocentně připraven. Momentálně je největší otázka, zda si Jamahal Hill vydobyje ještě jeden titulový zápas před Procházkou nebo vedení počká na zlepšení zdravotního stavu Jiřího Procházky.

ZDROJ: JIŘÍ PROCHÁZKA