Jdi na obsah Jdi na menu

JOZEF JALOVIAR MÁ PŘED SEBOU DALŠÍ ZÁPAS NA DOMÁCÍ PŮDĚ

1685481853697.jpg

Jedním z domácích bojovníků na RFA 11 v Bratislavě bude Jozef Jaloviar. Elitní zápasník dosud všechna vítězství dosáhl přes zem, na kterou plánuje dostat i jeho dalšího soupeře. Jemu bude čelit již 10.června a slovenský bojovník se potřebuje vrátit na vítěznou vlnu.

Poslední zápas nestačil na Morena Kacpera a odčinit to může před domácím publikem na RFA 11. Lístky jsou dostupné v síti Predpredaj.sk.

Po konci v reprezentaci přišel čas na MMA

I když už dnes bojovníci začínají s MMA, aniž by vycházeli z jiného bojového umění, v minulosti tomu tak nebylo. Jaloviar se celý svůj život věnoval zápasu, které ho uchvátilo již v dětství. „Začínal jsem se zápasením, když mi bylo 10 let. Když jsem skončil před pěti lety v reprezentaci, tak jsem dlouho bez sportu nevydržel. MMA zažívalo velké šílenství a já jsem se rozhodl otestovat své schopnosti v kleci,“ odůvodnil svůj přestup do MMA.

Wrestlingu se však věnuje i nadále paralelně se smíšenými bojovými uměními: „I když je MMA moje priorita, působím i v německé zápasnické lize.“ Jozef Jaloviar má tedy časový harmonogram pořádně nabitý a času nazbyt mu mimo bojová umění mnoho nezbývá. „Času je málo při trénincích, takže na nějaké jiné koníčky nezbývá čas ani energie. Snažím se regenerovat, nějaká procházka v přírodě se psy, film nebo z dostat na dobré jídlo,“ popsal Jaloviar své aktivity.

V rámci organizace dva rychlé zápasy

Ve své premiéře pod taktovkou RFA Jaloviar vůbec nepředvedl ideální výkon. Debutant mezi profesionály Jacek Czubak nedovolil slovenskému zápasníkovi žádnou významnou akci a na konci druhé minuty ho tvrdě knokautoval. Jaloviarovi bylo vyčteno, že v moderním MMA mu jen jedna nadrilovaná disciplína nemůže stačit a musí zapracovat i na svém postoji.

Ten neukázal ani na RFA 6 proti Lukáši Pumrovi, ale vůbec ho tom nemuselo mrzet. Českého bojovníka vzal expresně rychle na zem, kde ho po pár sekundách ukončil submisí. V rámci organizace RFA má tedy Jaloviar vyrovnané skóre (1-1) a za oba zápasy v kleci dohromady nestrávil ani jedno celé kolo.

https://www.youtube.com/watch?v=d3gAw8DsiTo

Snaha o návrat na vítěznou vlnu

Od zápasu s Pumrem uběhl půlrok, ale Jozef nezahálel a nastoupil rovnou do tří zápasů. Oba soupeře dokázal zdolat, ale Švýcar Moreno Kacapor byl nad jeho síly. Jaloviar tak upravil své skóre na (4-3). Zda bude jeho rekord vyrovnaný, nebo se vrátí na vítěznou vlnu, zjistíme na RFA 11 v Bratislavě.

Jaloviar bude mít za sebou publikum, ale pro slovenského bojovníka není podstatné, kde zápasí. „Očekávám, že přijde spousta známých a přátel. Neberu to však ani jako výhodu, ani jak nevýhodu. V podstatě mi je jedno, kde zápasím,“ řekl před jeho soubojem. Ten proběhne 10. června a lístky si můžete zakoupit v síti Predpredaj.sk.

avpwfdta.jpeg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA