Jdi na obsah Jdi na menu

KDO JE BORIS MARHANSKÝ A JAKOU ROLI BUDE ZASTÁVAT V NOVÉM PROJEKTU RFA?

1677921499742.jpg

JEHO FESTIVALY KAŽDÝ ROK BOURAJÍ HRANICE A STOJÍ V ČELE ÚSPĚŠNÉ ORGANIZACE: KDO JE BORIS MARHANSKÝ A JAKOU ROLI BUDE ZASTÁVAT V NOVÉM PROJEKTU RFA?

Jméno Boris Marhanský ještě pár let dozadu toho fanouškům bojových umění moc neříkalo. V showbyznysu se však pohybuje již 10 let a každoročně pořádá nejúspěšnější slovenský festival v rámci žánru Hip Hop Žije.

Na scénu bojových sportů vstoupil se svou organizací Real Fight Arena a v novém projektu EUROGOLD pyramida o 30 000 eur bude čelit nové výzvě z pozice mentora zápasníků.

NADĚJNÝ TENISTA, KTERÝ SE ROZHODL PRO JISTĚJŠÍ CESTU

Ke sportu to táhlo Borise už od útlého dětství a jeho nadání na tenis mu otevíralo dveře v potenciální kariéře profesionálního sportovce. Odmaturoval na výběrovém 8letém sportovním gymnáziu, na kterém se seznámil s mnoha současnými i bývalými aktivními sportovci.

Marhanský stál po gymnáziu na rozcestí, ale nakonec se pro kariéru profesionálního sportovce nerozhodl. Vystudoval právo, ale jeho kontakty ze sportovního gymnázia výrazně ovlivnily jeho následující pracovní život.

p0ahr0nw.jpeg

ORGANIZÁTOR, TRENÉR A MAJITEL RESTAURACE

Člověku, který nesleduje bojové sporty, napadne ve spojitosti se jménem Boris Marhanský okamžitě každoroční festival Hip Hop Žije. Sám Boris považuje tuto akci za svůj největší kariérní úspěch a není se mu vůbec co divit. Festival už poslední roky zasahuje i daleko za hranice Slovenska a Česka. Každoročně na něm vystupují hvězdy z prostředí rapu a hip hopu.

Marhanský se nikdy nebál vyjít ze své komfortní zóny a zkoušel prorazit i na jiných frontách. Ještě před tím, než začal s pořádáním akcí, založil vlastní sportovní klub. Vyzkoušel si i byznys v gastronomii, ale mít vlastní restauraci automaticky znamenalo řešení problémů na denním pořádku.

VSTUP NA POLE BOJOVÝCH UMĚNÍ

Jako sportovní typ to už od dětství Borise táhlo i do bojových umění. Velmi si oblíbil judo a box, který mu byl vždy blízký. Spolu se svým kamarádem ze středoškolských dob se nakonec rozhodl založit organizaci Real Fight Arena. První galavečer chtěli organizovat už před třemi lety, ale cestu jim zkřížila pandemie koronaviru.

Do světa bojových sportů vstoupilo RFA 12. března 2022 turnajem Warm Up a v současnosti má tato organizace za sebou 8 číslovaných turnajů. Boris se jako hlavní tvář RFA nikdy netajil velkými plány a jeden takový už naplnil, když expandoval do zahraničí. Turnaj RFA 8 měl v Maďarsku nevídaný úspěch a Boris se svou organizací ještě rozhodně neřekl poslední slovo.

4a6xnad8.jpeg

MENTOR V NOVÉM UNIKÁTNÍM PROJEKTU

S velkými plány se v RFA roztrhl pytel a turnaj 22.4. v Prievidzi bude svátkem bojových sportů na Slovensku a v Česku. Osm bojovníků se popere o královskou částku 30 000 eur v EUROGOLD pyramidě.

FOTO: RFA