Jdi na obsah Jdi na menu

KEVIN HOLLAND POMÁHAL ZNEŠKODNIT STŘELCE V RESTAURACI

1647375155557.jpg

Střelec zahájil palbu v houstonské sushi restauraci, ale nikdo nebyl zraněn díky dvojici pohotově reagujících bojovníků MMA, uvedla policie. Jedním z těchto bojovníků byl Kevin Holland.

Podle místních zpráv byl v RA Sushi ve čtvrti Highland Park v Houstonu spuštěn poplach, když došlo v pondělí večer kolem 23:30 ke střelbě. Houstonské policejní oddělení Sgt. Ricardo Salas uvedlo, že uvnitř restaurace bylo asi 40 až 50 lidí, když podezřelý vypálil jednu ránu do baru.

V tuto chvíli se do akce vrhli Patrick Robinson, který trénuje smíšená bojová umění a Kevin Holland.

"Slyšíte výstřel a vidíte, jak všichni začali padat k zemi. Já a můj kámoš jsme běželi ke střelci, dostali ho na zem, uškrtili ho, vzali mu zbraň a pak jsme zavolali policii, která přišla a převzala si ho" řekl Robinson televizní stanici NBC-2 v Houstonu.

Policie uvedla, že při zadržení podezřelého jim pomáhal i jeden ze zákazníků restaurace.

Robinsonovým „kamarádem“ byl Kevin Holland, který odmítl rozhovor pro místní média. 

Podle houstonské televizní stanice NBC-2 policie identifikovala podezřelého 24letého muže, který čelí obvinění z držení odcizené zbraně a střelné zbraně. V době zatčení měl u sebe narkotika. Podezřelý byl také hledaný za to, že se nedostavil k soudu kvůli obvinění z trestného činu.

Díky jejich duchapřítomnosti se tak celý incident obešel bez zranění lidí.