Jdi na obsah Jdi na menu

LAJOŠ KLEIN PREDIKUJE TITULOVÝ ZÁPAS RFA 15

1709025491576.jpg

MMA zápasník Lajoš Klein se stal historicky prvním Slovákem v UFC. Dostal se tam díky skvělé vítězné sérii, kterou táhl od prosince 2017. V té době vyhrál 7 zápasů v řadě, přičemž pouze jeden z nich skončil na body. Jednalo se o souboj s Arbim Mezhidovem, který bude 9. března na RFA 15 bojovat o titul s Kleinovým dlouholetým sparing partnerem Martinem Horínkem. Vstupenky na akci jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Společná příprava

Lajošovým domovským gymem je Spartakus Fight Gym v Trnavě, který má dobré vztahy s Octagon Fighting Academy v Bratislavě. Obě tělocvičny jsou bezesporu tím nejlepším, co slovenské MMA může nabídnout, a často spolu jednotliví bojovníci trénují. To je i případ dvojice Lajoš Klein a Martin Horínek, kteří spolu strávili velkou část přípravy na nadcházející zápas.

"9.3. v Bratislavě na RFA 15 se v titulovém zápase utkají Martin "Mrco" Horínek s Arbim Mezhidovem. Mrco je můj velmi dobrý přítel a také velmi dobrý sparing partner, kterého rád využívám při přípravě na zápasy. Tuhle přípravu jsme v podstatě odbouchali skoro celou společně, takže nepochybuji o tom, že je v opravdu skvělé formě," řekl o slovenském titulovém vyzyvateli Lajoš Klein.

Těžký zápas, ve kterém toho moc nezvládl

Před vstupem do UFC byl Lajoš mašinou na knockouty. Od roku 2017 se mu to nepodařilo doručit pouze v jednom zápase na XFN 14 proti Arbimu Mezhidovi. Lajoš dokonce po většinu zápasu ležel ve spodní pozici pod Mezhidovem, ale nakonec se všichni bodoví rozhodčí přiklonili na stranu rodáka z Nových Zámků.

"Arbi Mezhidov bude velmi těžký soupeř. Ve své kariéře jsem se s ním také setkal. Nebyl to zrovna nejlehčí zápas, takže určitě má skvělé kvality. Pevně věřím, že pokud bude mít Mrco dobře nastavenou hlavu, nepochybuji o tom, že ten zápas může vyhrát a získat titul," řekl Klein.

Ve prospěch Horínka hraje domácí prostředí, které má-li být jeho výhodou, tak ho budou muset hnát dopředu diváci. "Určitě pro něj bude důležité, že ho přijdete podpořit, tak mu tam udělejte pořádný kotel a uvidíme se spolu 9.3," pozval fanoušky do Bratislavy Klein. Vstupenky na RFA 15 lze zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

ZDROJ A FOTO: Tisková zpráva RFA