Jdi na obsah Jdi na menu

MARPO SE VRACÍ K BOJOVÝM SPORTŮM, TAKOVÉ VÝZVĚ JEŠTĚ NIKDY NEČELIL

1678121944520.jpg

VYPRODÁVAL ARÉNY JAKO RAPER I BOXER: MARPO SE VRACÍ K BOJOVÝM SPORTŮM, TAKOVÉ VÝZVĚ JEŠTĚ NIKDY NEČELIL!

Nejlepší raper mezi boxery nebo nejlepší boxer mezi rapery. I tak by se dalo charakterizovat Otakara Petřinu, který je především znám pod přezdívkou Marpo. 38letý uznávaný umělec se v minulosti věnoval thajskému boxu, ve kterém se stal vicemistrem České republiky.

Bojovým sportům se nikdy nepřestal věnovat a nyní bude mít šanci přetavit své zkušenosti do projektu EUROGOLD pyramida, ve které bude jedním ze čtyř mentorů.

VICEMISTR ČESKA V MUAY THAI

Už odjakživa byla bojová umění Marpovou velkou zálibou. Aktivně zápasil v thajském boxu, ve kterém na amatérském mistrovství České republiky získal stříbrnou medaili. V té době zápasil ve váhové kategorii do 71 kilogramů a ve svých 9 zápasech pod pravidly Muay Thai měl skóre (6-3).

I když se Marpo primárně věnoval hudbě, vždy si našel čas na trénink thajského boxu. Často cestoval do kolébky tohoto sportu do Thajska, kde zdokonaloval své bojové umění.

fcjwaoci.jpeg

PRVNÍ ČESKÝ RAPER, KTERÝ VYPRODAL O2 ARENU

Kromě lásky k bojovým sportům to vždy táhlo Marpa i k mikrofonu. První kontakty s hudbou pro veřejnost měl jako 13letý chlapec , když dělal malé koncerty pro pár lidí. O několik let později založil se svými přáteli kapelu s názvem Charakter. První oficiální klip vydal v roce 2005 a během celé své hudební kariéry vydal přes 10 alb.

Největší slávu zažil ve skupině TroubleGang, se kterou se mu v roce 2018 podařilo přepsat historii. Jako první český raper dokázal vyprodat pražskou O2 Arénu, která má kapacitu přibližně 20 000 míst. Jeho písně mají na YouTube miliony shlédnutí a mezi umělci je právem považován za jednoho z nejlepších českých raperů.

NÁVRAT K BOJOVÝM SPORTŮM

Dnes už dvojnásobný otec neodolal a vrátil se zpět ke své srdeční záležitosti. V prosinci 2018 se potkal v boxerském zápase se svým kolegou z branže, Rytmusem. Marpo jasně potvrdil papírové předpoklady a třikrát dostal ikonu slovenského rapu do počítání. I když mu to nakonec na ukončení nestačilo, na všech bodových lístcích spolehlivě zvítězil na body.

Jen jeden zápas v pražské O2 Aréně Marpovi nestačil, a tak se rozhodl čelit další velké výzvě. Mezi lany se mu postavil historicky první Čech v UFC Karlos Vémola, na jehož atypický styl se nedokázal adaptovat. Přesto, že Marpo nebyl počítán ani otřesen, rozhodčí zápas předčasně ukončil ve 4. kole.

Marpovi nepřestával box chutnat a oznámil spolupráci s RFA, kde se měl utkat s Iljou Škondričem. Bohužel se před turnajem RFA 7 zranil a ze zápasu musel odstoupit.

aonkcozs.jpeg

NOVÁ ROLE, NOVÁ VÝZVA

Bojovým uměním Marpo zůstal věrný i nadále. V největší československé MMA pyramidě v jeden večer bude mentorem dvou zápasníků, kteří se poperou o královskou odměnu 30 000 eur. Jak si 38letý raper povede v nové roli, je před turnajem RFA 9 v Prievidzi dosud velkou neznámou.

FOTO: RFA