Jdi na obsah Jdi na menu

MATĚJ PEŇÁZ S TRENÉRY REAGUJE NA PROHRU V CONTENDERU

1662134941205.jpg

Český bojovník Matěj Peňáz bohužel prohrál na turnaji Dana White's Contender Series už po 47 vteřinách se Sedriquesem Dumasem a smlouvu do UFC si tak nevybojoval. Jak Matěj Peňáz a jeho trenéři André Reinders a Jan Stach reagují na nešťastnou prohru?

Matěj Peňáz

"Jsem necelé 2 roky v MMA a dostal jsem nabídku zápasit o smlouvu v nejprestižnější a nejvíc žádané organizaci na světě…nepodařilo se, ale nelituji rozhodnutí jít do toho.
Jediná věc, co mě mrzí, je výkon, že jsem nepředvedl nic z toho, co ve mně je a co dokážu.
Je mi 25 let, můj čas teprve přijde. Pevně věřím v cestu i cíl! Děkuji všem za projevenou podporu."

André Reinders

"Zápas Matěje Peňáze na DWCS vůbec nevyšel podle našich představ. Nemůžeme to shodit na nic, kromě toho, že soupeři vyšla naprosto perfektně jeho kombinace. Matěj byl ve skvělé formě, před zápasem koncentrovaný a šel si pro vítězství. 

Soupeř v pozápasovém rozhovoru říkal, že měl v úmyslu si to s Matějem rozdat v postoji. Po první kombinací přední, zadní, kterou ho Matěj poslal do pletiva, si to ale rozmyslel. Perfektní kombinací, naznačenou zadní na spodek a levým hákem přes Matějovu přední ruku dokázal trefit a následně svázat a hodit Matěje pod sebe. Matěj na zemi zareagoval dobře, utekl z mountu a přes underhook se vrátil zpátky do postoje. Bohužel při vstávání zůstal soupeři prostor pro chycení velmi dobré high wrist gilotiny, kterou dotáhl.

Najde se určitě spousta kritiků, že na to Matěj neměl apod. Bohužel neměl možnost v tomhle zápase ukázat, jak je dobrý, ale já jsem přesvědčený, že v 9 z 10 vzájemných zápasů by Matěj vyhrál. Bohužel tentokrát to vyšlo skvěle soupeři. 

Matěj si dá určitě čas na oddych, skočí znovu do zápasů a věřím, že možná už příští rok tu vysněnou smlouvu do UFC získá."

Jan Stach

"Nenajdete přísnějšího kritika posledního zápasu, než je sám Matěj. Kdyby si mohl vybrat, raději by byl rozbitý po pořádné štípané nebo dostal KO, než tohle. Když ale zápas skončí dřív, než můžete ukázat, co ve vás je, je to hrozně frustrující. Je to prostě zápas a stát se může cokoliv. Můžete mít líp natrénováno, lepší fýzu, přesnější údery, lepší jiujitsu je to úplně jedno... Zaspíte jeden důležitý moment nebo špatně zareagujete a může být po všem. 

Nesoudím Matěje podle posledního zápasu, ale podle všech jeho zápasů, podle toho jak na sobě maká a jaký je člověk a proto vím, že to je šampión. Tak než přidáte svůj odborný pohled na věc, zkuste se zamyslet nad tím, že zápasník je víc než jen jeho poslední zápas."

ZDROJ: IG MATĚJE PEŇÁZE, ANDRÉHO REINDERSE A JANA STACHA

FOTO: IG ANDRÉ REINDERS

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář