Jdi na obsah Jdi na menu

MICHAL PLESNÍK ZANEDLOUHO OPĚT V AKCI

1706481434814.jpg

Slovenský boxer a v poslední době především MMA bojovník Michal Plesník úspěšně absolvoval svoji premiéru v RFA. Na turnaji v Budapešti ukončil domácího Györgya Kőművese už v 1. kole a o něco podobného se pokusí i ve svém následujícím souboji na RFA 15 v Bratislavě. Galavečer proběhne 9. března a vstupenky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Byly tam drobné chybičky

Plesník přišel do RFA ve druhé polovině roku 2023 z pozice jednoho z nejúspěšnějších slovenských boxerů. Reprezentant trnavského SFG má za sebou mezi lany už více jak 200 zápasů a do své premiéry v RFA dostal za soupeře Maďara Kőművese. Navzdory tomu, že je Plesník skvělý boxer, zápas rozhodl na zemi už po dvou minutách.

„Premiéru hodnotím pozitivně, i když tam byly drobné chybičky z mé strany,“ skromně ohodnotil své debutové vítězství v organizaci Real Fight Arena. Plesník má mezi profesionály v současné době skóre (5-3), ale přestup do jiné bojové disciplíny u něj ani zdaleka nebyl ideální.

Úvodní dva zápasy prohrál, ale vzápětí začal pracovat na svých největších nedostatcích, díky čemuž mohl vyniknout jeho box. Z toho vyplynulo i vítězství, které si z řad všech dosavadních váží nejvíce: „Nejlepší výkon v zápase jsem podle mě předvedl s Bulharem Zlatevem,“ uvedl Plesník.

Zlepšení BJJ

Michal Plesník má mezi profesionály tři prohry, přičemž každá jedna přišla poté, co ho soupeři vzali na zem. Zatímco Matej Šurin a Carlos Graca ho na ní odkontrolovali, Rafael Xavier ho expresně ukončil. V posledním čase tak slovenský bojovník pracuje především na své zemi a postupně se z něj stává komplexní zápasník.

„Pracuji hlavně na BJJ, aby ta země byla co nejlepší,“ řekl svěřenec Attily Végha. Plesníkova největší zbraň jsou jednoznačně jeho ruce, ale on sám vidí své přednosti i jinde: „Kromě boxingu umím i tvrdě kopat a momentálně hodně dělám i na zemi,“ doplnil.

Nejblíže ho čeká další zápas pod MMA pravidly na turnaji RFA 15 v Bratislavě. Kromě nejbližšího zápasu by během kalendářního roku 2024 chtěl být co nejaktivnější. „Moje cíle jsou nyní co nejvíce zápasit a šplhat v žebříčku,“ prozradil Michal Plesník, kterého uvidíme v kleci již 9. března. Vstupenky si můžete zakoupit v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

1706481434817.jpg

ZDROJ A FOTO: Tisková zpráva RFA