Jdi na obsah Jdi na menu

MINOTAURO NOGUEIRA V PRAZE. PROTI KOMU SE POSTAVÍ?

Jméno Antonio „Minotauro“ Nogueira není třeba dlouholetým fanouškům MMA nijak zvlášť představovat. Mladší generace už však pravděpodobně nestihla roky, kdy tento držitel černého pásu v BJJ zářil v organizaci PRIDE a v UFC.

Rodák z Brazílie se stal vůbec prvním držitelem titulu v japonském PRIDE v těžké váze, kdy si síly měřil například s borci jako Mark Coleman nebo Bob Sapp. O tento pásek ho připravil až ten nejlepší z nejlepších, Fedor Emelianenko. Nogueira se však ani přes porážku nevzdal a na cestě za vysněným opětovným ziskem titulu na armbar utáhl i další legendu Mirka „CroCopa“ Filipoviče. Tím ale jeho kariéra zdaleka nekončila. Po přechodu do UFC nadále sbíral velmi cenné skalpy a měřil se s těmi nejlepšími na světě. Jeho soupeři byli Randy Couture, Frank Mir, Cain Velasquez nebo Fabricio Werdum. Je jedním z trojice zápasníků na celém světě, kterým se podařilo držet titul v UFC a v PRIDE.

No a tento muž díky RFA navštíví Prahu. Na tiskové konferenci na YouTube kanálu organizace to oznámil promotér a majitel RFA Boris Marhanský. Dále prozradil, že se Minotauro přístí rok utká v boxerském zápase s Iljou Škondričem.