Jdi na obsah Jdi na menu

MONIKA CHOCHLÍKOVÁ SE CHCE PROBOJOVAT K TITULU

1691227448501.jpg

Mise na legendárním thajském stadionu pokračuje. Monika Chochlíková má před sebou v sobotu další výzvu. Znovu bude zápasit pod hlavičkou prestižní organizace RWS (Rajadamnern World Series) na stadionu Rajadamnern v Bangkoku, kde se zápasy v bojových sportech konají od roku 1947. Chochlíková se představí v hlavním zápase turnaje proti domácí Karaked Por Muangthai.

Na tomto stadionu přitom až donedávna platil zákaz ženských zápasů. Tento zákaz je však dnes minulostí a slovenská hvězda stála v ringu tohoto stadionu, který je přímo posvátným místem pro thajský box. V květnu tam zápasila s Američankou Danielle Marie. A přestože to byl pro Moniku Chochlíkovou první duel od operace ramene a chyběla jí zápasové praxe, navzdory tomu s přehledem zvítězila.

Tentokrát ji ale s největší pravděpodobností čeká ještě těžší výzva. Domácí bojovnice patří mezi špičku své země. Karaked reprezentovala Thajsko, kolébku tohoto sportu, i na Mistrovství Světa IFMA a navíc se souboj uskuteční ve vyšší váhové kategorii do 53,5 kg. Chochlíková je přitom zvyklá zápasit v nižší divizi. Ani to ale Slovenku neodradilo. Sní totiž o dalším opasku.

monika-chochli--kova---vs.-karaked--grafika-rws-.jpeg

"Mým momentálním cílem je probojovat se k možnosti bojovat o titul RWS nebo titul legendárního stadionu Rajadamnern, proto se chci v sobotu ukázat v co nejlepším světle," vysvětluje Chochlíková. S těmito ambicemi tedy bez většího váhání přijala nabídku na zápas a v létě pozměnila původní plány, aby vše přizpůsobila tvrdé přípravě. Nabídku od organizace RWS také vnímá jako jisté ocenění svých kvalit.

„Příprava na tento zápas šla dobře, i když probíhala během léta, kdy jsem dříve plánovala odpočívat. Ale nabídka od RWS se nedala odmítnout. Osobně mě velmi potěšilo, že mě RWS znovu pozvalo na svůj turnaj, jelikož je to pro mě momentálně nejprestižnější thaiboxerská organizace na světě,“ dodala slovenská jednička, která už vlastní i světový titul WMC a nyní ji motivuje vidina dalšího prestižního pásu.

Turnaj bude možné sledovat v sobotu od 15:15 přes placený PPV přenos na DAZN. (https://prf.hn/l/GlYoYg5) Zápas Chochlíkové se bude konat jako poslední - šestý souboj na kartě. Za měsíc by pak Monika Chochlíková měla znovu zápasit na domácí půdě v Trenčíně, kde se 23.9. uskuteční galavečer PML 7.

za--pasova---karta-turnaja--rws-.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva PML