Jdi na obsah Jdi na menu

MŮŽEME SE TĚŠIT NA NÁVRAT VOJTĚCHA GARBY?

Přestože po svém posledním zápase v Brně položil Vojtěch Garba své rukavice do středu klece a oznámil konec své profesionální kariéry na MMA rozhodně nezanevřel. Tento profesionální voják, který měl ještě před pár týdny našlápnuto do světové TOP100 polotěžkých vah se i nadále vedle práce věnuje aktivně sportu. Kvůli drobnému zranění nohy to aktuálně sice na MMA trénincích nepřehání a spíše se šetří, ale nevylučuje, že by do toho opět v budoucnu vletěl. Toto téma opět ožilo poté, co na svém Instagramu sdílel fotku z posledního zápasu s odkazem -"See you soon???"
 
"Na MMA tréninky chodím zatím docela sporadicky, ale hýbu se denně. Ať už v posilovně, nebo venku. Bez pohybu nemůžu existovat" vyjádřil se Garba a vysvětlil, jak na jeho ohlášený konec kariéry reagovali týmoví kolegové a rodina. "Kluci z gymu mě chápou a podporují, stejně jako já je. Zároveň si ze mě ale dělají legraci, že jsem důchodce, takže budu makat dál, abych je technicky všechny předbíhal i v důchodu. Všichni ale byli z mého rozhodnutí překvapeni, zároveň mě ale všichni podpořili, nicméně, mrzí je to. Ti, kdo mě podporují v rozhodnutí ukončit kariéru, by mě paradoxně nejraději viděli zápasit dál, tím mám na mysli své nejbližší."
 
Jaké jsou však Vojtovy plány do budoucna? "Nějakému zápasu se bránit nebudu, ať už to bude v jakémkoli sportu, všechno ale bude záležet na aktuálních okolnostech. Může to být profi zápas nebo třeba okresní přebor. Trénovat totiž budu i nadále."
 
Zároveň stihl předat i vzkaz týmovému kolegovi, Víťovi Rajnochovi. "Rád bych vyzval Víťu k utkání v grapplingu, submission only, protože v přípravě na Brazilce jsme trénovali úniky a já jsem mu nechal záda, abych se mohl pokusit uniknout. On však zneužil situace a utáhl mi RNC a navíc to bral jako regulérní ukončení. Dlužím mu to!" dodal se smíchem Garba.
 
08-57-50-p.jpeg
 
FOTO: IG RFA