Jdi na obsah Jdi na menu

NA TO, ABYCHOM ŠLI DO BODŮ, NEMÁME OBA DOST INTELIGENCE

1688827856104.jpg

Chorvatský MMA bojovník Ivan Vladimir se už s Milanem Ďatelinkou měl utkat v rámci galavečera RFA 11 v Bratislavě. K souboji ale nedošlo, protože se Ďatelinka zranil. Pokud všechno dobře dopadne, uvidíme ho na RFA 12 v Prievidzi.

Statistiky obou bojovníků mluví před zápasem jasně a pokud by něčím mohl tento zápas šokovat, tak jedině tím, že by trval plných 15 minut. Duel Ďatelinka vs. Vladimir proběhne 9. září a lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

Náhradní soupeř neklapl

Po oznámení Ďatelinkovi neúčasti na RFA 11 se chtěl chorvatský bojovník představit v Bratislavě i přes zranění soupeře. Adekvátní náhradní soupeř se však nenašel. "Soupeře jsem potvrdil, ale myslím, že tam byl problém s váhou, protože šlo o short notice," popsal důvod, proč místo Ďatelinky neměl náhradního soupeře.

Pár týdnů po zrušení zápasu už ale bylo jasné, že se v RFA přece jen představí. Na přípravu mu do září zůstane spousta času, který se bude snažit využít co nejefektivněji. "Byl jsem připraven už hned tehdy, ale teď si budu moci užít více zábavy tím soustředěním se na díry v jeho stylu a naopak odstraňování mých nedostatků," řekl chorvatský reprezentant.

Na body nejsme dostatečně chytří

Společná bilance Ďatelinky a Vladimira je 35 zápasů, z nichž ani jeden neskončil bodovým rozhodnutím. Mašiny na ukončení mají velmi podobný zápasnický styl a jak Vladimir humorně poznamenal, i velmi podobné zápasnické IQ: „Nemyslím si, že jsme dostatečně chytří na to, abychom šli do bodového rozhodnutí. Zápasíme srdcem, takže ať vyhraje ten, kdo pro to udělá víc, i v tomto případě,“ prohlásil zkušený Chorvat. Ve prospěch Ďatelinky by tentokrát mělo být publikum, protože Považská Bystrica je jeho rodné město. Na nepřízeň fanoušků je ale Vladimir připraven a něco podobného nebude zažívat poprvé. „Stále zápasím proti domácím hvězdám. Miluji ten adrenalin, když jsem v menšině a celý svět je proti mně,“ uvedl Vladimir.

Nejprve Ďatelinka, pak Humburger?

Tento duel proběhne ve střední váze, ve které se na RFA 11 stal dočasným šampionem Dominik Humburger. V případě triumfu nad Ďatelinkou by Ivan Vladimir mohl být horkým adeptem na titulového vyzyvatele, ale chorvatský bojovník zatím stojí pevně nohama na zemi: „Sledoval jsem Humburgerův zápas. Záleží teď, jak bude vypadat ten můj. Jestli si ho po případné výhře zasloužím, nechám už na vedení RFA.“

Jak Vladimir správně poznamenal, cesta k případnému titulu vede jedině skrze vítězství. O něj se pokusí už 9. září na RFA 12 v Považské Bystrici proti Milanovi Ďatelinkovi, který je aktuálně na vlně tří proher v řadě. Zda mu tuto sérii sympatický Chorvat prodlouží se dozvíme už za dva měsíce. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

ct9hj3endnw.jpg

FOTO: RFA