Jdi na obsah Jdi na menu

NÁŠ ZÁPAS BUDE LOKTOVÁ PŘESTŘELKA

1685547372327.jpg

Reprezentant bratislavského Hanuman Gymu Marco Novák má před sebou premiéru v organizaci Real Fight Arena. Jeho soupeřem bude český thaiboxer Štěpán Guba, který naposledy předvedl takticky dokonalý výkon na RFA Ring Tour v Trnavě.

Novák před domácím publikem očekává napínavý souboj, ve kterém si oba thaiboxeři budou chtít prosadit svoji hru. Zápas Novák vs. Guba bude součástí RFA 11 v Bratislavě. Celý turnaj proběhne 10. června a lístky na něj jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

Od filmů až po titul mistra světa

Velká část zápasníků se dala na dráhu bojových umění právě díky filmům s podobnou tématikou. Stejný případ je i sympatický Slovák, který si zamiloval úpolové sporty už jako malý kluk. „V dětství jsem sledoval různá videa bojových sportů a filmy na internetu nebo v televizi. Líbilo se mi to, tak jsem si řekl, proč to nezkusit,“ popsal svůj první kontakt s bojovými uměními.

V thajském boxu nasbíral velké množství světových úspěchů, mezi nimiž vyčnívají tituly mistra světa WKU a WMC. Kromě Muay Thai si vyzkoušel také MMA, kde mezi profesionály má skóre 2-0. „Ať už MMA nebo thaibox, záleží hlavně na případné nabídce. Určitě ale budu vždycky víc thaiboxer než MMA zápasník. Thaibox bude vždy moje srdcovka,“ řekl Marco Novák.

Motivace je titul

Ve váze do 70 kilogramů se v titulovém zápase představí Tadeáš Růžička a Jacob Mikula, který si svou šanci vybojoval na RFA 9. Právě s Růžičkou si Novák už dvakrát změřil síly a v obou případech vyšel jako poražený. Případný zápas s Mawarem je určitě něco, co by Marca po případném vítězství zajímalo.

„Motivace je samotný titul a ne ten, kdo ho bude vlastnit. Tadeášovi mám určitě co vracet, takže pokud bych se dopracoval až k titulu, bylo by super, kdyby to bylo právě proti němu,“ prohlásil před jeho soubojem na RFA 11.

Loktová přestřelka v Bratislavě

Ještě před potenciálním duelem s Růžičkou bude muset Marco Novák zvládnout jinou překážku. Tou je Štěpán Guba, který je typově velmi podobný thaiboxer jako Novák. „Štěpán je tvrdý ortodoxní thaiboxer, podobně jako já. Zápas by mohl být pořádná loktová přestřelka, ale uvidíme, co samotný zápas přinese a jak se bude vyvíjet,“ předpovídá Marco Novák.

Na straně slovenského reprezentanta by mohlo být publikum, což si uvědomuje i sám bratislavský borec: „Velice rád zápasím před domácím publikem, které umí opravdu pomoci pořádným hukotem a vyburcovat k lepším výkonům. Takže doufám, že fanoušků dojde co nejvíc,“ vyzval své příznivce, aby ho přišli podpořit 10. června do bratislavského Domu Sportu. Lístky jsou dostupné v sítích Predpredaj.sk a Ticketportal.cz.

fb_img_1685547206764.jpg

ZDROJ: Tisková zpráva RFA